Aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadının dün Kürdistan Enformasyon Enstitüsü'nde öldürülmesinin ardından soruşturma sürüyor.

Paris'te yapılan saldırıda hayatlarını kaybeden aralarında PKK'nin kurucularından Sakine Cansız'ın da yer aldığı 3 kadının ilk otopsi sonuçları açıklandı. AFP'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde kadınlardan birinin kafasına 4 kurşun isabet ederken diğer iki kadın kafalarından 3 kurşunla öldürüldü. Haberde PKK'nin Fransız makamları tarafından da çok yakından tanındığı belirtilirken, Fransız mahkemelerinde devam eden 21 PKK dosyasının olduğu vurgulandı. Fransız polisinin, ayrıntılı otopsinin 10 gün sürebileceğini, kurbanların ailelerine ilettiği de iddia edildi. PKK'ye yakın kaynaklar, ailelerin cenazelerin Türkiye'ye gönderilmesini istediği ifade edildi.

Fransız polisinden edinilen bilgiye göre, öldürülen kadınların üzerinde paltoları varmış. Bu da kadınların dışarı çıkmaya hazır olduğunu gösteriyor. Polis, ayrıca dış kapıda şifreli bir sistem bulunmasının binayı girişin olanaksız olduğu görüşüne katılmıyor. Polise göre, binaya giriş-çıkış yapan bir başka kişi ile birlikte (postacı, sipariş getiren bir görevli, hatta başka bir bina sakini ile), saldırgan ya da saldırganlar da binaya girmiş olabilirler.

Le Parisien gazetesi ise haberinde olay yeriyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Maktullerden ikisinin bir sehpanın ayaklarının arasında, üçüncüsünün ise bir kanepenin yanında uzanmış halde bulunduğu ifade edilen haberde soruşturmaya yakın kaynakların ifadelerine dayanılarak kullanılan silah ya da silahların 7.65 mm kalibrede olduğu belirtildi. Haberde bu tür silahların, büyük mafya örgütlerinin kullandığı bir tür olmadığına, yani yaygın bir silah olduğuna vurgu yapılırken kadınların kıyafetlerinin de bir yerden gelmiş ya da bir yere gitmek üzereymiş gibi olduğu belirtildi. Odada, içindeki kıyafetler özenle katlanarak dizilmiş kıyafetler bulunan bir valiz olduğuna dikkat çekildi. Maktullerin içlerinde para ve cep telefonları bulunan el çantalarının alınmamış olması ise hırsızlık ihtimali olmadığının kanıtı olarak değerlendirildi.

Liberation gazetesi de 7.65 mm'lik "otomatik silah" vurgusunu yaparken, gazeteye konuşan bir uzman, "Kadınlar kapıyı, tanıdıkları ya da tanımadıkları (postacı gibi) biri geldiği için kendileri açmış olmalı" yorumunu yaptı. Bir polis kaynağı da üç kadından birinin erkek arkadaşının, Çarşamba günü boyunca kız arkadaşından haber alamadığı için, binaya gittiğini ve cansız bedenleri bularak durumu kendilerine ihbar ettiğini aktardı.