Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 4 Mayıs’ta polis panzerinin evlerine girmesi sonucu yaşamını yitiren Muhammet (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, olaya ilişkin Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma dosyasını değerlendirdi.

Baba Yıldırım, yaklaşık 400 sayfa olan dosyadaki ayrıntılı bilirkişi raporlarının olumlu fakat yetersiz olduğunu söyledi.

‘SÜRÜCÜ KUSURU BAŞINDAN BELLİYDİ’

Çocuklarının en güvende oldukları yerde öldürüldüklerini belirten baba Yıldırım, araç sürücüsünün kusurlu olduğunun başından beri belli olduğunu vurguladı.

Tutuklanan polis Ömer Y.’nin ifadesinde yer alan “Enkaz altında kalan çocukları birlikte çıkardık” şeklindeki ifadesinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren baba Yıldırım, çocuklarını kendi imkânlarıyla sivil araçlarla hastaneye kaldırdıklarını söyledi.

Dosyada yer alan jandarma bilirkişinin, “İdare ve araç sürücüsü eşit derecede kusurlu” tespitine de değinen baba Yıldırım, olayda suçlu değil suçluların olduğuna işaret etti.

‘BU KONU UNUTTURULMAMALI’ ÇAĞRISI

“Hukuk ve adalet devletinde yaşıyorsak zaten gereken neyse yapılır” diyen baba Yıldırım, kendilerini yaralayan noktalardan birisinin ise savcı gelmeden olay yerinden çekilen panzer olduğunu vurguladı.

Bu durumun herkesin çocuğunun başına gelebileceğine dikkat çeken baba Yıldırım, “İnsan hakları aktivistleri, yazar ve hukukçular bu konu üzerinde durmalıdır. Bu insanlığa mal olan bir durum. Bu konunun unutturulmaması gerekir.”

(Kaynak: Dihaber)