Tunceli’nin Ovacık ilçesinin ‘komünist’ belediye başkanı Fatih Maçoğlu, Hazine’ye ait yaklaşık 650 dönümlük araziye nohut, kuru fasulye ve patates ekti. Maçoğlu, elde edilecek ürünlerin bir bölümünü yoksullara ücretsiz dağıtacaklarını, bir kısmını da satarak üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini söyledi.

"HAKLA BİRLİKTE TARIM DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

diken.com'daki habere göre, fasulye ve nohut ekimi yapılan alanda gazetecilere konuşan Başkan Maçoğlu, komünizmin halk iktidarı olduğunu ve bu yöntemle halkla birlikte tarım devrimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tamamen organik olarak yetiştirilecek nohut, kuru fasulye ve patateste bu yıl elde edilecek ürünlerle, tohum bankası kuracaklarını anlattı. Başkan Maçoğlu, önümüzdeki yıl halka ücretsiz organik tohumu dağıtarak üretimin geniş alanlara yayılmasını sağlayacaklarını da belirtti.

"SEÇİMLERDEN ÖNCE BELEDİYEYİ HALKLA YÖNETECEĞİMİZİ VAAT ETMİŞTİK"

Devrimci ya da komünist bir ruha sahip olmayanların böyle bir projeyi gerçekleştirmesinin çok zor olduğunu söyleyen Başkan Maçoğlu, "Seçimlerden önce belediyeyi halkla birlikte yöneteceğimizi vaat etmiştik. Komünizim zaten halkın kendi kendisini yönetmesidir. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı tarımdır. Biz de tarım devrimini gerçekleştirmek ve halk iktidarı için bu çalışmayı yaptık," dedi.

Tohumların ve elde edilecek ürünülerin tamamen organik olacağını vurgulayan Maçoğlu, “Patates tohumunu biz temin edeceğiz, mazot ücretini de biz köylüye ödeyeceğiz. Ekimini yapacağız, üretimini köylü yapacak ve biz sadece tohum alacağız. Geri kalanını köylüye dağıtacağız ve köylü vatandaşlarımız kazanacak” dedi.

"TARIM DEVRİMİNİ OVACIK'TA BAŞLATACAĞIZ"

Bölgede iş bulmanın neredeyse imkansız olduğuna, yılın neredeyse altı ayında kış koşullarının yaşandığına dikkat çeken Maçoğlu, amaçlarının kısmen de olsa yoksulluğu ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

Elde edecekleri ürünlerin bir kısmını yoksul halka dağıtacaklarını, bir kısmını da satarak üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini ifade eden Maçoğlu, “Komünizm halkının yanında olmak demektir zaten. Biz, tarım devrimini Ovacık’ta başlatacağız. Önümüze birçok engel çıkacaktır. Bunun da bilincindeyiz ve amacımız bütün engelleri aşarak üretim yapmak yoksula yardımcı olmak” diye konuştu.