Ülkücü camiaya yakın Yeniçağ Gazetesi’nden Ahmet Takan, Suriye’de yapılan Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin iddialarda bulundu.

Türkiye’nin Suriye’de birlikte hareket ettiği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), IŞİD’e muhimmat taşıdığını iddia eden Takan, “ÖSO içindeki bazı hain yapılanmaların IŞİD'e mühimmat ve patlayıcı madde sevkiyatı yaptığı, sattığı üzerine duyum alan, bölgede Türkmenler için savaş veren bir grup Türkmen harekete geçiyor. 2 TIR'a operasyon düzenleniyor. TIR'lar yakalanıyor. Gizli bölmelerinde ve yakıt tanklarının içindeki askeri mühimmat ve patlayıcı maddelere el konuyor.Kaynak: Milletvekilleri dövüşürken Mehmetçiğe yapılan kalleşlikler!..” ifadelerini kullandı.

‘İSTİFALAR KHK İLE ENGELLENDİ’

Takan, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki kaynaklara dayandırdığı iddiasında Ocak ayı başından bu yana, Bab’da görev yapan subay, astsubay ve uzman personelden 50 civarında istifa dilekçesi geldiğini yazdı. Ancak son çıkarılan KHK ile mecburi hizmet süresinin uzatılmasıyla istifaların önünün alındığını öne sürdü.

‘ASKER CENAZELERİ TAKASLA ALINABİLDİ’

Geçtiğimiz günlerde IŞİD’in esir aldığı iki askerin yaşamını yitirmesi sonrası Türkiye’ye getirilen cenazelere de yazısında yer veren Takan, yine Genelkurmay kaynaklarından aldığı bilgiyi aktardığını belirterek, askerlerin cenazelerinin 6 IŞİD’li cenazesiyle takas edildiğini yazdı.

Yazının tamamı buradan ulaşablrsiniz.