ODTÜ'de yol yapım çalışmalarını protesto etmek isteyen öğrencilere polis tazyikli su, biber gazı ve ses bombalarıyla saldırdı.

Gece 23.30'da eylemini sürdüren öğrencilere polisin saldırısı sonucunda 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Ağır yaralanan 1 kişinin ise polis müdahalesi sırasında ateş yakılmış barikata polis tarafından atıldığı öğrenildi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) A1 kapısında toplanan öğrenciler, ODTÜ ormanlarının yol çalışması nedeniyle tahrip edilmesini A4 kapısına kadar yürüyerek protesto etti. Buradan yol yapımının yapıldığı araziye yürümek isteyen öğrencilere, polis biber gazı ve ses bombalarıyla müdahale etti. Öğrenciler, kampüsün içerisindeki yurtlara giden yolda kurdukları barikatları ateşe verirken, çevik kuvvet polisleri de öğrencilere ve barikatlara tazyikli su, biber gazı ve ses bombası attı.

Polisin müdahalesi sırasında ODTÜ ormanı yakınındaki çalılık bölgede çıkan yangın öğrenciler tarafından söndürüldü.

1’İ AĞIR 4 YARALI

Polisin saldırısı sonucunda 1’i ağır 4 öğrenci yaralandı. Ağır yaralı Yener Çıracı isimli gencin Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olduğu, polis müdahalesi sırasında ateş yakılmış barikatın içine polis tarafından itildiği öğrenildi. Yaralı gencin kafasında da yaralanma olduğu öğrenildi. Çıracı'nın iki kolunda ve göbeğinde ikinci dereceden yanıklar oluştu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. (ETHA, ANF, Hürriyet)