T24 yazarı Nurcan Baysal Diyarbakır Newroz'undan izlenimlerini paylaştı.

Baysal, Newroz'da Kürtlerin 2 mesajı çok net veriğini ifade ederek, "İlk mesaj şu: Tüm baskılara, zulümlere karşı, buradayız, ayaktayız! İkinci mesaj ise: HAYIR! NA!" dedi.

Nurcan Baysal'ın T24'te yer alan "Newroz mesajı: Buradayız, ayaktayız ve politikalarınıza “HAYIR” diyoruz!" başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

"Yasaklara rağmen yüz binlerce insan ellerinde bayraklarla Newroz alanında büyük bir coşkuyla “NA” diye haykırıyorlar. Sarı, yeşil, kırmızı bayrakların üzerinde bu yıl tek kelime yazıyor: NA! HAYIR!

Gözlerim önceki yıllarda protokol ve basın alanını dolduran, Hasanpaşa ve Newroz alanından selfiler çekerek sosyal medya hesaplarında yayınlayan, bazı yazar, gazeteci, sanatçıları boşuna arıyor.

Bu bakışlarımı anlayan bir kişi: “Boşuna aramayın Nurcan Hanım, insanlar kötü günde belli olurmuş. Bak hiçbiri yok ortalıkta, unutmayacağız” diyor.

“Olsun, gelmesinler, biz bize yeteriz” diyerek sarılıyorum ona. Sevdiğim kadınlar, Demirtaş’ın eşi, Fırat Anlı’nın eşi, zindandaki birçok insanın aileleri orada.

Her birine tek tek sarılıyorum, gelecek Newrozlarda birlikte olacağız umudumuzu yeniliyoruz. Bu yıl Newroz’da Kürtler 2 mesajı çok net veriyorlar: İlk mesaj şu: Tüm baskılara, zulümlere karşı, buradayız, ayaktayız! İkinci mesaj ise: HAYIR! NA!"

YAZININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ