Türkiye tarihinin en önemli davaları arasına giren, hakkında gizlik kararı getirilen  MİT TIR’ları davasında askerlerin yargılandığı Adana ve Hatay davaları ile Yargıtayda bulunan savcı ve albayların yargılandığı dava birleştirildi.

Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin 19’u tutuklu 33 muvazzaf askerin yargılandığı dava Yargıtay 16. Ceza Dairesinde 4 savcı ile 1 albayın tutuklu olduğu dosya ile birleştirildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10’uncu celseye tutuksuz sanıklar ile avukatlar katıldı. Kısa süren duruşmada Adana’daki davanın Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki dosya ile birleştirilmesine karar verildi.

Adana’da Ceyhan ilçesi Sirkeli gişelerinde 19 Ocak 2014’te MİT’e ait TIR’ları durdurdukları iddiasıyla Adana ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli 13 askeri personel hakkında ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme’ suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar; ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama’ iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınırlarında MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin 4 kişi, 19 Ocak 2014’te Adana’nın Ceyhan ilçesi Sirkeli doğu gişelerinde MİT TIR’larının durdurulması konusunda 15 kişi olmak üzere toplam 19 kişi hakkında ‘Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak’ suçundan kamu davası açılmıştı. Yargılama sırasında iki dosya birleştirildi.