Irak Şam İslam Deveti'nin (IŞİD) Kobani'ye yönelik saldırıları 130'uncu günü doldururken, YPG ve YPJ güçlerinin IŞİD saldırılarını kırarak, Kobani'yi 'özgürleştirme' operasyonları da sürüyor.

Kentin en stratejik noktalarından olan Miştenur Tepesi'nin güney tarafı tamamen IŞİD'den alınırken, tepeyi tamamen kurtarmak için operasyonlar devam da ediyor.

Dün gece ise Miştenur Tepesi'ne daire şeklinde ve simetrik bir biçimde projektörler kuruldu. Tepenin tüm yamacının aydınlanması, Türkiye sınırından da görüldü. Bu durum, sınırda 'nöbet'in tutulduğu Mehser ve Miseynter köylerinde büyük bir heyecan yarattı.

Kobani’nin de en üst tarafında yer alan Miştenur’un ışık huzmeli hali sınırda nöbet tutanlar tarafından “Kobani’nin özgürlük tacı” olarak nitelendirildi.

‘MİŞTENUR TACINI TAKTI

ANF'nin haberine göre, aslen Mardin'in Derik ilçesinden olan ve yaşadığı Mersin'den 'direniş nöbetleri'ne katılan Abdulhamit Kaya, kentin en stratejik noktası olan Miştenur Tepesi’nin özgürleşmesinin simgesi olan ışıkları; gelinler veya kraliçelere takılan Taç'a benzetti. Kaya, "Kürt özgürlük hareketi içinde önemli yeri olan ve büyük komutanlar yetiştiren Kobanê, bu bağlılığını büyük direnişiyle bir kez daha gösterdi. Direniş güçleri Kürdistan'ın kraliçesi, yüreği Miştenur'a özgürlük tacı taktı" diye konuştu.

Bir çocuğu Kobani'de IŞİD'e karşı savaşan Kaya, Kobani'nin özgürleşmesinin bütün Kürdistan'ın özgürleştirilmesi anlamına geldiğini ifade ederken "Biliyorum ki orada ki çocuklarımız bize yaşamı özgürleştirecek. Özgür günler verecek. Bizler; onurumuz anlamına gelen Kobanê'ye sahiplenmeye, uğrunda mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.