Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 14 Ağustos’ta Fethullah Gülen Hareketi’nin tekrar harekete geçeceği iddiasına ilişkin yorumda bulundu.

Gökçek, 14 Ağustos’la ilgili planın, Türkiye’nin bir hafta elektriksiz kalması olduğunu savundu.

Kızılay Meydanı’nda ‘demokrasi nöbeti’ne katılan yurttaşlara seslenen Gökçek, konuyla ilgili istihbarat aldıklarını öne sürerek, şunları ifade etti:

"Bunlar tutturdu ‘Yok 12 Ağustos, yok 14 Ağustos’u bekleyin’ diye. Ne yapacaklarının istihbaratını da aldık. Yapmak istedikleri şey şuymuş; hani bir gün elektrikler toptan kesildi hatırlıyor musunuz? Bu sabotajı yapan da bu şerefsiz FETÖ’cüler, başkası değil. Şimdi aynı konuda bütün Türkiye’yi bir hafta elektriksiz bırakacak, trafoları patlatacak bir sabotaj içerisindeler. Bu da duyulduğu için bunu da yapamayacaklar. Biz buradayız Allah’ın izniyle."

14 AĞUSTOS İDDİASI

14 Ağustos iddiası ilk olarak ‘fuatavni’ kullanıcı adlı Twitter hesabını yönettiği iddia edilen Başbakanlık Bilgi İşlem Uzmanı Akif Mustafa Koçyiğit adına açılan sahte hesaptan dile getirilmişti.

Mesajda, "14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın" denmişti.

Daha sonra Fethullah Gülen’in CNN International’da Fareed Zakaria’ya konuk olduğu programda arka planda duran iki resimde 14 rakamının yazılı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.