NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu, Radikal gazetesi muhabiri İsmail Saymaz ve serbest gazeteci Alper Turgut'un katılımı ile 5 Aralık'ta Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenecek olan "Gazetecilik, İktidar ve İfade Özgürlüğü: 10 Yılın Bilançosu" paneline "bu yıldan itibaren bireysel başvuruları kabul etmiyoruz" gerekçesiyle izin verilmedi.

PANEL EĞİTİM-SEN 6 NOLU ŞUBE'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

"Gazetecilik, İktidar ve İfade Özgürlüğü: 10 Yılın Bilançosu" paneli 5 Aralık Çarşamba günü saat 13.00-15.00 arasında Eğitim-Sen 6 Nolu Üniversiteler Şubesi'nde gerçekleştirilecek.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, öğrencilerin fakülte dekanı Yusuf Devran’ı eleştirmesi nedeniyle disiplin cezası alması, yüksek lisansa kabul edilecek listelerinin oluşturulması, öğrencilerin fişlenmesi, tutuklu öğrencilerin “okul için tehlikeli” görülmesi, öğretim görevlilerinin dekan tarafından tehdit edilmesi gibi konularla gündeme gelmişti.

YÖNETİME YAKIN OLANLAR ETKİNLİK DÜZENLEMEKTE SORUN YAŞAMIYOR

İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Korhan Kalabalık, fakülte yönetimine yakın öğrencilerin etkinlik düzenlemede sorun yaşamadıklarını ancak panel için dekan yardımcısıyla görüştüklerinde bireysel başvuru engeliyle karşılaştıklarını söyledi.

"Geçen yıl bireysel başvuruyla gerçekleşen 'Türkiye Rock Tarihi' konferansını hatırlattığımızda ise bize dilekçeyle başvurmamız söylendi. Biz de gerekli dilekçeleri verdik."

Kalabalık, bireysel başvuru engeli olsa bile dekanın bunu düzenleyebileceğini belirterek oturuma katılacak kişilerin bu fakülteden mezun ve yönetime karşı tavırlarının belli olduğunu söyleyerek etkinliğin iptaline şaşırmadıklarını söyledi.

"MARMARA İLETİŞİM'DE AKADEMİ RUHU KALMADI"

Üniversitede bu yıl Bologno süreci altında yapılan değişikliğin vizelere iki hafta kala ekonomi dersi alınmaya başlanması gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kalabalık, paneli düzenleme amaçlarını anlattı:

"Öğrenciler fakülteden soğudu. Üniversitede akademi ruhuyla örtüşen bir şey kalmadı. Fakültedeki öğrenci kulüpleri de kapatılmamak ve medya merkezinde bir yerlere gelebilmek kaygılarıyla pasif. Biz de arkadaş sohbetinde, üniversitenin parçası olarak üniversiteden bir şey alamıyorsak, biz üretelim dedik ve bu paneli düzenledik." (bianet)