ANF'nin haberine göre; BDP Kızıltepe seçim bürosuna sabaha karşı yapılan bombalı saldırıyı protesto eden kitleye HÜDA-PAR’lılar saldırdı. Kitleye aynı zamanda polis de saldırdı.

Özgürlük Meydanı’nda aralarında Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Mardin İl Eşbaşkanları Reşat Kaymaz ve Hasibe Mengikıran’ın da bulunduğu binlerce kişi, İpekyolu’na doğru yürüyüşe geçti.

İpekyolu’nda 5 dakika oturma eylemi yapmak isteyen kitleye, polis gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Kitlenin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Şehir merkezine doğru çatışmaların yayılması ile birlikte kitle HÜDA-PAR Kızıltepe İlçe Binası’nın önünden geçti. Bu esnada HÜDA-PAR’lılar önce kitleyi taşladı. Bina önünde eli sopalı, bıçaklı ve silahlı kişiler ise kitleye polis ile birlikte saldırdı. Çok sayıda kişi yaralandı.

Çatışmalar Özgürlük Meydanı’na doğru yayıldı. Polis burada bir kez daha gaz bombalı ve tazyikli su ile halka saldırdı.

Ahmet Türk, Gülser Yıldırım ve il eşbaşkanlarının bulunduğu BDP seçim ve ilçe binası polis ablukası altında. BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da gazdan çok ciddi bir şekilde etkilendi. HÜDA-PAR’lılar gazetecilere de saldırıldı. Bazı gazetecilerin fotoğraf makinelerine el koymak istedi.

ANF'deki habere göre, çatışmalar ara sokaklarda devam ediyor. HÜDA-PAR’lılar, tekbir ve Allah-u Ekber sloganı ile ilçe binası önünde bekliyor.