Malatya Eğitim Sen üyesi Engin Cengiz’in gerçekleştirmek istediği “insanlık nöbeti” sivil ve çevik kuvvet polislerinin müdahalesi sonlandırıldı.

Eğitim emekçisi Engin Cengiz’in Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin’de ki sokağa çıkma yasakları ve yasaklarının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda hayatını kaybeden vatandaşlara dikkat çekmek için gerçekleştirmek istedi bir günlük “insanlık nöbeti” polis engeline takıldı.

Cemal Gürsel Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde bulunan Kemal Özalper İ.Ö.O. yanında bir günlük “insanlık nöbeti”tutmak isteyen Engin Cengiz’in bulunduğu alana gelen çok sayıda sivil ve çevik kuvvet polisi nöbet eyleminin sonlandırılmasını istedi.

İzinsiz gösteri olduğu gerekçesiyle nöbetin bitirilmesini isteyen polisler insanlık nöbeti eylemine son verilmemesi halinde Engin Cengiz ve beraberindekileri gözaltına alacaklarını söylediler.

Eğitim Emekçisi Engin Cengiz ve beraberindeki nöbet eylemcileri bir süre kendi aralarında yaptıkları değerlendirme ile eyleme son verdiler. Nöbet eyleminin bitirilmesi ile gözaltı yaşanmazken polis ekipleri ve nöbet eylemcileri alandan ayrıldılar. (Serdar Yücekaya / Demokrat Haber Malatya)