Lice'den Diyarbakır'a giden 10 yolcunun bulunduğu 21 BD 463 plakalı Lice Sur firmasına ait yolcu minibüsünün, Bingöl yol ayrımında kobra tipi zırhlı araç tarafından tarandığı öne sürüldü.

Dihaber’in aktardığına göre, yolcu minibüsünde bulunan gazeteci Metin Bekiroğlu, kasıtlı olarak hedef alındıklarını iddia ederek, “Bu saldırı referandum sürecine verilen bir mesajdır. Kurtulmamız mucizeydi” dedi.

Saldırı sırasında minibüste bulunan gazeteci Metin Bekiroğlu, yaşadıklarını anlattı.

'İŞİTME KAYBI YAŞADIK'

Saat 12.00 sıralarında Lice ilçe merkezinden Diyarbakır’a doğru hareket ettiklerini belirten Bekiroğlu, Bingöl yol ayrımına yakın seyir halindeyken, karşıdan gelen zırhlı araçtan minibüsün hedef gözetilerek tarandığını söyledi.

Bekiroğlu, “İlk esnada olayın ne olduğunu kavrayamadık. Aracı durdurup baktığımızda mermilerin izlerini gördük. Araçta bulunan yolcular tarama sesinden dolayı şok geçirdi. İlk esnada bizde işitmeme durumu gelişti. Bu olay bildiğimiz silahın tutukluk yaptığı veya kendiliğinden ateş edildiği söz konusu değildir. Hedef gözetilerek önden tarandı. İçinde bulunan Özgür Atagün adlı yurttaş mermilerden dolayı kırılan cam parçaların yüzünü isabet etmesi sonucu yüzünden hafif yaralandı” dedi.

‘KONTROL NOKTASINDA GEÇMEMİZE RAĞMEN TARANDIK’

Zırhlı aracın olay yerinde hiç beklemeden Lice istikametine doğru yoluna devam ettiğini dile getiren Bekiroğlu, “Olay yeri inceleme ekiplerini çağırmamıza rağmen olay yerine herhangi bir ekip gelmedi. Taranan minibüs, sürücüsü tarafından İlçe Jandarma Alay Komutanlığı’na götürülerek incelemesi yapıldı” ifadelerini kullandı.

Bulundukları aracın Lice girişinde kurulan polis arama noktasında geçtiğini, yurttaşların kimliklerinin kontrol edildiğini ve araç içinde arama yapıldıktan sonra yola devam ettiklerini söyleyen Bekiroğlu, “Aranan birisi olsaydı orada çıkardı. Keyfi bir taramaydı. Genelde her şeyi OHAL’in kılıfına uydurularak, böylesi kolluk güçlerine verilen sınırsız yetkininin keyfi uygulamalarına neden oluyor. Araçta tamamıyla sivil vatandaşlar bulunuyordu. Herhangi bir şüpheli yoktu. Yolcuların hepsi de sivil yurttaşlardı ve hedef alındı. Yaşanan tarama referandum sürecinde verilen bir mesajdır” dedi.

Hastaneye giderek rapor alan Bekiroğlu, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.