O hep 19 yaşında. Ve artık Eskişehir’de kuşlar Ali İsmail Korkmaz’ın elinden su içecek.

Eskişehir’de 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın heykeli dikildi. Kuşlar su içsin diye avuçlarını açmış halde yapılan Korkmaz’ın avuçlarına suyu gözyaşlarıyla annesi döktü.

Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun (FKF) katkılarıyla Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Murat Yeşilgöz ile heykeltıraş Metin Kılıç tarafından Ali İsmail Korkmaz’ın bire bir ölçülerde heykeli yapıldı. Kuşlar su içsin diye avuçlarını açmış halde yapılan Korkmaz’ın heykeli saat 14.00’de Eskibağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi’ndeki Espark Alışveriş Merkezi’nin yanına konuldu.

Heykelin açılış törenine Ali İsmail Korkmaz’ın Hatay’dan gelen babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz ile avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Ali İsmail'in annesi, kuşlar su içsin diye oğlunun avuçlarına gözyaşları içinde su döktü.

‘HEYKELİN DİKİLECEK' DESEK BİZİMLE ALAY EDERDİ

Yeni Bağlar Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önünde dikilen heykelin açılış etkinliği öncesi Korkmaz anısına konser verildi. Ali İsmail Korkmaz için türkülerin söylendiği sırada Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ve Gezi Parkı odaklı eylemlerde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın annesi Fadime Ayvalıtaş'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Yaklaşık 1 saatlik konserin ardından Korkmaz'ın heykelinin bulunduğu alana geçildi. Burada, heykelin üzerindeki beyaz örtüyü açan anne Emel Korkmaz, Ali İsmail'in Eskişehir'i çok sevdiğini anlattı.

Söyleyecek kelime bulmakta zorluk çektiğini ifade eden anne Korkmaz, "Ona, 'Ali İsmail senin heykelin dikilecek' desek bizimle alay ederdi ama 19 yaşında heykeli dikildi. Maalesef çok acı bir şekilde aldılar Alişimizi" dedi.

“ÖLDÜKTEN SONRA DA YARDIMI DEVAM EDİYOR"

Baba Şahap Korkmaz ise Ali İsmail'in çok yardımsever biri olduğunu ifade ederek, "Burada, Ali'nin elinden kuşlar su içecek. Hayattayken de yardımseverdi, öldükten sonra da yardımı devam ediyor" diye konuştu.