Avrupa'daki Kürtler yarın bir kez daha alanlara çıkacak. PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin ardından sonlandırılan açlık grevi eyleminin düzenlendiği Fransa'nın Strasbourg kentinde bir araya gelecek olan Kürtler, yürüyüş düzenleyecek.

Yürüyüşe, PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, geçtiğimiz gün açlık grevlerini sonlandıran Şengal Diaspora Meclisi yöneticileri ile birçok Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili de katılacak.

Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) ve diğer Kürt kurumlarının da çağrısıyla yarın birçok Avrupa ülkesinden binlerce kişi, Strasbourg'da tecride ve Kürdistan'daki halk iradesini bastırmaya yönelik faşizan politikalara karşı sesini yükseltecek.

Sabah saatlerinden itibaren Strasbourg Anakent Belediyesi'nin olduğu Place de la Bourse'da toplanacak Kürtler, saat 10.30'da kent merkezindeki Place Kleber'e kadar yürüyecek. Yürüyüşten sonra Place Kleber'de düzenlenecek mitinge, Kürt halkının temsilcileri ve AP vekilleri birer konuşma yapacak. 

KAYNAK: DİHA