Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerine darbe girişimi soruşturması kapsamında operasyon düzenledi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerce gerçekleştirilen operasyonda Aralarında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Koray Çalışkan’ın da bulunduğu 72 kişi gözaltına kararı bulunuyor.

Gözaltına alınanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şaban Selim Şeker ile Koray Çalışkan da var.

Boğaziçi Üniversitesi'nden biri profesör 8, Medeniyet Üniversitesinden ise 19'u Tıp Fakültesi profesörü olmak üzere 64 isim hakkında gözaltı kararı var. Şu ana kadar 47 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı listesinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur'un da bulunduğu iddia ediliyor.

Gözaltı kararı verilen isimlerden 42’sinin aktif görevde olduğu öğrenilirken, 18'inin ihraç edildiği, 9 kişinin ise daha önce bulundukları görevlerden istifa eden kişiler olduğu kaydedildi.

Gözaltına alınanlardan aralarında 16 profesör, 8 doçent, 6 yardımcı doçent, 6 araştırma görevlisi ile 3 idari personel Medeniyet Üniversitesi'nin, 1 profesör, 1 doçent, 1 öğretim görevlisi ve 5 idari personel de Boğaziçi Üniversitesinin kadrosunda yer alıyor.

Soruşturma dosyası kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 3 şüphelinin halen cezaevinde tutuklu olduğu, 22 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.