Meral Geylani / Demokrat Haber

IŞİD'in YPG güçleri tarafından Kobani'den çıkarılmasının ardından ilk olarak Diyarbakır'da toplanan "Kobani'yi Yeniden İnşa Etme Platformu" gönüllüleri Suruç'a geldi.

Öğlenden sonra bir grup platform gönüllüsü Kobani'deki yetkiler ile görüşmek üzere Kobane'ye geçti. Bir kısım gönüllü ise Suruç'ta Kobanililerin bulundukları çadır kentlerde  Kobani halkının görüşlerini almak üzere anket çalışması başlattı.

PLATFORM GENİŞLİYOR

Kobani'ye geçmeden önce görüştüğümüz grubun sözcüsü Miraz Ruspi "Bir düşün kurulması" şiarı ile yola çıkan "Kobani'yi Yeniden İnşa Etme Platformu"nun genişlediğini; İstanbul, Batman ve Diyarbakır platformlarının olduğunu belirtti. Ruspi, Ankara ve Mersin platformlarının ise kurulma aşamasında olduğunu ekledi. 

Ruspi, Kobani'nin yeniden inşasının ekolojik prensiplerde ve komün olarak yapılması önerisini getireceklerini ve bunun demokratik  özerkliğin inşa sürecine de yardım edeceğini açıkladı.

Son olarak Ruspi, Kobani yetkililerine platformlarının ilkeler taslağını ve Kobani inşa sürecinde yerleşkeler için ev inşa seçenekleri ile tarım konusunda kısa özetler halinde önerilerinin olduğu bir proje sunacaklarını da belirtti.