Sınırın Suriye tarafından atıldığı belirtilen 3 roket Kilis’e, 3 roket de Hatay’ın Reyhanlı ilçesine düştü.

Bugün saat 10.30 sıralarında Kilis’in İslahiye Caddesi’ne düşen ilk roket, Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi ile Adnan Menderes Parkı yakınlarındaki patladı. Olayda, ilk belirlemelere göre, 1 kişi yaralandı.

İkinci roket, Dereboyu Caddesi’ndeki eve isabet ederken, 4 kişi yaralandı. Aynı dakikalarda, Akpınar Mahallesi Hüseyin Rahmi Gürpınar Caddesi’ndeki bir eve de üçüncü roket isabet etti. Roketlerin düştüğü bölgelere, sağlık ve güvenlik görevlileri sevk edildi.

REYHANLI’DA 6 KİŞİ YARALANDI

Yine Suriye tarafından fırlatılan Reyhanlı’ya düşen roketlerden 1’i Fidanlık Mahallesi’nde bulunan Sanayi Çarşısı’ndaki torna iş yerine isabet etti. Diğer 2 roket ise kapalı pazar yerinin de olduğu Bayır Mahallesi’ne düştü. 3 roketin düştüğü Reyhanlı’da toplam 6 kişi yaralandı.

Kilis’e dün de peş peşe ateşlenen roketlerin düşmüştü. Kilis’in Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan tarihi handaki restoranla ve Polatpaşa Mahallesi Ortaokul Caddesi’nde yer alan Vakıf İyigün’e ait evde yaralanan 5 kişinin, tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtildi. 

Yaralılardan 68 yaşındaki Rıfat Sinirli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.