Karaman’da Ensar Vakfı ile Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin (KAİMDER) yurtlarında kalan çocuklara tecavüzden tutuklanan M.B.’ni yargılanacağı davanın ilk duruşması başladı.

Karaman’daki istismar davasında SEGBİS sistemiyle ifade vereceği bildirilen öğretmen Muharrem B.'nin salona getirildi.

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan  ve hakkında 600 yıla kadar hapis cezası istenen sınıf öğretmeni 54 yaşındaki Muharrem B.'nin gizlice salona getirildiği bildirildi.  Muharrem B.'nin SEGBİS sistemi yoluyla ifade vereceği bildirilmişti.

SANIĞIN İLK SÖZLERİ 'BEN SUÇSUZUM' OLDU

Tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi'nden gece Karaman'a getirilen sanık Muharrem B.'nin adliye nezarethanesinden, doğruca Ağır Ceza Mahkemesi salonuna çıkan bir koridordan ve tutuklu ve hükümlülerin alınıp çıkarıldığı kapıdan girdi.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem B.'nin ilk sözleri "iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğu" oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Muharrem B., "Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş" dedi. Emniyette baskı altında verdiğini ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., "Polis bana 'Sen burada anlat, sen ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım" ifadelerinde bulundu.