İzmir'de, Gezi Parkı eylemlerine destek ve kentte yapılan operasyonlardaki gözaltılara tepki göstermek için yaklaşık 2 bin kişi yürüyüş gerçekleştirdi. AK Parti binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından oturma eyleminde bulunan göstericiler, hareket ettikleri Gündoğdu Meydanı'na sloganlar eşliğinde geri döndü.

Gezi Parkı eylemine destek olmak için sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, protestoların kentteki adresi olan Gündoğdu Meydanı'nda biraraya geldi. Saat 20.00'de harekete geçen göstericiler, Konak yönüne doğru trafiğe kapattıkları Cumhuriyet Bulvarı üzerinden önce Gazi Bulvarı'na sonra AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu Basmane Meydanı'na sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdü. Meydana gelen protestocuları TOMA araçları ile polis ekipleri karşıladı. Protestocular TOMA araçları önünde oturma eylemi yaptı, bazı göstericilerde insan zinciri oluşturdu. Emniyet yetkilileri ile görüşen göstericilerin basın açıklaması yapma talebi olumlu karşılandı. TOMA araçları ile kapatılan meydan girişi protestoculara açıldı. 

YAŞAMINI KAYBEDENLERİN ADLARI OKUNDU

Meydana girip AK Parti binası önüne gelen eylemciler hükümeti, kentte son günlerde yapılan operasyonlardaki gözaltıları ve polis müdahalelerini protesto etti. Gösterilerde hayatını kaybedenlerin hatırasına adları sırasıyla okundu, eyleme katılanlar hep bir ağızdan ölenler için 'Burada' diye bağırdı. Ardından yaklaşık 30 dakika boyunca oturma eyleminde bulunan topluluk, Cumartesi günü saat 19.30'da Gündoğdu Meydanı'nda biraraya gelmek üzere sloganlar eşliğinde meydandan ayrıldı.

Farklı bir güzargahtan yola çıkan göstericiler Doktor Refik Raydam Bulvarı'ndan Şair Eşref Bulvanı'na oradan da Plevne Bulvarı üzerinden yürüyüşün başlangıç noktası olan Gündoğdu'ya geri döndü. Kentte şu ana kadar yapılan protestolarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı kaydedildi. (habertürk)