Sosyolog Dr. İsmail Beşikci ve İsmail Beşikci Vakfı Başkanı İbrahim Gürbüz'ün Amerika Birleşik Devletleri'ne girişi engellendi.

İsmail Beşikci ve İbrahim Gürbüz kısa adı KAS olan Kurdish American Society tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ne davet edilmişti.

Beşikçi ABD’de iki konferans verecekti.

İsmail Beşikçi ilk konferansını Washington ’da American Üniversitesi Mustafa Barzani Graduate Peace Fellowship’de, ikinci konferansını ise New York’ta The River Side Church’de verecekti.

İsmail Beşikci Vakfı başkanı İbrahim Gürbüz konunun ayrıntılarını ilkehaber'e şöyle anlattı:

“Havaalanındaki güvenlik firmasında herkes kuyruğa giriyor, biz zaten 10 yıllık vize almıştık. Kuyruğa girdiğimizde güvenlik görevlileri pasaportları aldılar. Bir mail geldi Amerikan sınır polisinden bir dediler. Hatta maili bana gösterdiler. Sizi uçağa bindiremeyiz dediler.

Amerikan sınır polisini gönderdiği bir mail. Uçağa binseydik de geriye göndereceklerdi. Hiçbir gerekçe göstermediler.

Beşikci’nin konferansları olacaktı. Birini Washington’da birini New York’ta yapacaktık. Yoğun bir ilgi vardı. Hiçbir gerekçe göstermeden bu gidiş engellendi.

Daha bir ay olmadı, Beşikci İngiltere’ye gitti geldi. Bir sorun yoktu. Güvenlik gibi bir sorunumuz olsaydı bize vize verilmezdi. Bize vize verildi. Ama ne olduysa daha sonra oldu.

Beşikci hoca da şaşırdı, endişelendi, üzüldü. Yarın konsolosluğa bir başvuruda bulunacağız ve gerekçelerini öğrenmeye çalışacağız.”