Uzun yıllar Tv ve birçok gazetede yöneticilik yapan yazar Levent Gültekin, 'Şatafatlı Mağlubiyet' kitabını çıkardı.

30 yıl islami hareket için çalıştığını ifade eden Gültekin, "Hata yapmışım İslamcılık iktidara gelince İslam’ı yiyen bir canavara dönüştü" diyor.

Hürriyet Pazar’dan Güliz Arslan, Gültekin ile kitabını konuştu. İşte o söyleşinin bir bölümü:

Bu kitabı neden yazdınız?

– Bu ülkeye borcumu ödemek için. Türkiye’yi 30 yıl emek verdiğim hareket yönetiyor. İslamcıların iktidarında insanların hayatı cehenneme döndü. O yüzden nefesim yettiğince gençlere “Biz yaptık, siz yapmayın” demek istiyorum.

Ne umuyordunuz İslamcı hareketin içindeyken?
– Ülke yönetimine biz geçince her şey güllük gülistanlık olacak zannediyorduk. Müslümanlığımızla topluma barış ve özgürlük getireceğimizi düşünüyorduk. Yoksul kalmayacak çünkü “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Kimse ölmeyecek çünkü “Dicle kenarında kaparsa kurt koyunu, ilahi adalet Ömer’den sorar onu”. Bırakın koyunları, Dicle kenarında çocukları feda etme noktasına geldiler! İktidara karşılık insanlıklarından vazgeçtiler sanki. Cennete gitmek için hırsızlık yapıyorlar, sınav sorusu çalıyorlar…

Sizin için işin büyüsü ne zaman bozuldu?
– AK Parti ’ye kurulduğu günden itibaren eleştirel bakıyordum. Hiç oy vermedim. Çünkü kurulurken bünyesine kattığı bazı isimleri görünce “Bu parti iflah olmaz” demiştim.

Kim için demiştiniz mesela?
– Tayyip Bey’le de, Davutoğlu’yla da tanışıklığım vardı. Fakat gayrisamimi demeçleri nedeniyle eleştiriyordum. Egemen Bağış gibi birkaç ismi görünce de “Buradan esaslı bir iş çıkmaz” demiştim. Fakat 27 Nisan muhtırası verilince söylediklerimin darbecilere yarayacağını düşünerek eleştirilerime son verdim. O dönemde Star’dan yöneticilik teklifi geldi, orada İcra Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptım. Beni rahatsız eden şeyler oldu. İşler de istediğim gibi gitmiyordu. Ayrıldım.

Peki kamuoyunun önünde yaşanan olaylardan en çok hangileri rahatsız etti? Roboski, Gezi, Soma?
– Biri Berkin Elvan’ın annesinin yuhalatılması. Evlat acısı çeken anne hakaret de, ağır küfür de etse duymazdan gelinir. Fakat bu annenin dediklerine bakarak miting meydanında yuhalatılması derinden üzdü beni. Bir diğeri bunca yolsuzluk iddiasından sonra iktidar çevrelerinden tek bir kişinin çıkıp da “Arkadaş ben bunu kabul edemem” dememesi. Üçüncüsü de Soma’daki tokat. Kendi yüzüme atılmış gibi hissettim. Tayyip Erdoğan ’ın en büyük sloganı neydi? “Kimsesizlerin kimsesi olmaya geliyorum” Artık sabah akşam kimsesizlerle kavga eden bir iktidar var karşımızda.

Söyleşinin tamamını buradan okuyabilirsiniz