Radikal İslamcı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), 3 Ağustos'ta Musul çevresinde esir aldığı Peşmergelerin görüntülerini yayınladı. IŞİD üyeleri videoda, kendilerine karşı ortak operasyon yürüten ABD Başkanı Barack Obama ve Irak Kürdistanı Başkanı Mesut Barzani'ye seslenerek, bir peşmergenin boğazını kesiyor.

'Amerika-Kürt ittifakı liderlerine kanlı mesaj' adıyla yayınlanan video, turuncu kıyafetler giydirilmiş Peşmergelerin konuşmasıyla başlıyor. IŞİD bayrağı önünde Kürtçe konuşan Erbilli Peşmerge Hasan Muhammed Haşim "İslami Devleti'nin çok kalabalık, hem sayıda hem de teçhizatta bizden üstün olan askerlerini kendi gözlerimle gördüm" diyor.

Haşim, konuşmasının devamında "Başta Mesut Barzani olmak üzere tüm Kürt milletine, aileme ve dostlarıma bir çağrıda bulunuyorum; Kürdistan hükümetinden ve milletimizden isteğimiz ve ricamız ABD yönetimiyle kurduğunuz ittifakı hemen sonlandırın ve Amerika'nın bölgeye karışmasına izin vermeyin hayatımız sizin verdiğiniz karara bağlıdır. Halktan bu ittifakın bozulması için caddeye inmesini istiyorum. En ufak bir yanlışlık bizim hayatımıza mal olur" şeklinde konuşuyor.

BARZANİ'YE SESLENDİ: 'SEN SARAYLARDA YAŞIYORSUN...'

Videoda, farklı bir yerde tutulan ve bazılarının yaralı olduğu görülen 9 peşmergenin de görüntüsü yer alıyor. Grup adına konuşan tutsak peşmerge Nazi Ahmed Zübeyir, Mesut Barzani'ye seslenerek "Sen şimdi saraylarda ferah bir hayat yaşıyorsun. Lütfen konuşmamıza kulak ver ve bizi kurtar. Çünkü hepimizi ailelerimiz bekliyor" diyor.

Videonun son bölümünde, esirlerin arasındaki en genç Permergenin silahlı ve yüzleri maskeli olan IŞİD'liler tarafından Musul'da boğazı kesilerek vahşice katledilmesinin görüntüsü yer alıyor.

DAHA SONRA OBAMA'YA SESLENDİ

Peşmergenin katledilmesinden önce ABD Devlet Başkanı Barack Obama'ya seslenen silahlı IŞİD üyesi, "Benim buradan iki mesajım vardır. Birincisi Rumların dedesi Obama'ya dır. Ey aptal nasıl askerlerini ve halkını Irak bataklığına bir kez daha sürükledin yoksa savaş tacirleri ve petrol şirketleri uğruna kurban verdiğiniz binlerce askerleri unuttunuz mu? Mücahitlerin vuruşu sonucu kiminin kolu kiminin bacağı kopan askerleri unuttunuz mu? ABD ekonomisi krizden çıktı mı? Başka bir krize sokmak istiyorsun. Ama Allah'ın izniyle bu seferki müdahale senin sonun olacaktır" diye konuşuyor.

"İkinci mesajım ise.." diyerek devam ettiği konuşmasında, "İhanetin zelili ve Yahudi'lerin kölesi Mesut Barzani'yedir' diyen IŞİD üyesinin, "Eğer ajanlığından vazgeçmezsen ve haçlılarla kurduğun ittifaktan geri dönmezsen Müslümanlara karşı başlattığın savaşta kullandığın milislerin kaderi ölüm olacaktır. İslam Devleti'nin elindeki tutsakları da aynı kader beklemektedir" dediği duyuluyor.

ABD'Lİ GAZETECİ FOLEY'İ DE KATLETMİŞLERDİ

IŞİD, 10 gün önce Amerikalı gazeteci James Foley'in kafasını keserek Obama yönetimine kanlı bir mesaj göndermişti.