İran Ordusuna bağlı güçler PKK’nin kalesi olarak bilinen Kandil dağına iki büyük karakol inşa ederek bölgeyi kontrol altına almayı hedefliyor.

Konuyla ilgili BasHaber’e bilgi veren güvenlik kaynakları İran Ordusunun iki haftadan beridir Kandil sınırında dozer ve grayderlerle yol yaptığını, Kandil dağının stratejik noktası olan Casusan Tepesine ve diğer stratejik yerlere yol götürerek iki büyük bir karakol inşa etmeyi ve bölgeyi kontrolü altına almayı hedeflediğini bildirdi.

BasHabere konuşan bölgedeki muhtarlar da günlük olarak sınır boyunca yol yapım çalışmalarının sürdüğünü doğruladı.

BasHaber’in ulaştığı bilgilere göre İran Ordusun son bir kaç yıl içinde Sidekan sınırından Hacı Umran’a ve oradan Kandil’e kadar uzanan sınır boyunca 30 kadar kale inşa etti ve bazı noktalarda Kürdistan Bölgesinin sınırlarını ihlal etti. Son günlerde çok sayıda askerin bu kalalere aktardığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde Sine Karargahı komutanı Muhemed Huseyin Rehmani, İran Sınır Muhafızları komutanlarından Huseyin Zulfekar ve İran İçişleri Bakanlığından yetkililer Sine Kentinde sınır güvenliği konulu bir toplantı gerçekleştirmişti. İran Sınır Muhafızları komutanlarından Huseyin Zulfekar toplantının ardından konuşmuş, İran-Kürdistan Bölgesi sınırı boyunca 70 büyük karargah inşa ettiklerini ve sınırın boydan boya elektronik cihazlarla kontrol edileceğini belirtmişti.