İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, IŞİD'in herkes için büyük bir tehlike arz ettiğini ve YPG’nin onlara karşı elde edeceği her zaferin  Ortadoğu  ile Müslümanların  geleceğini ilgilendirdiğini söyledi. ANF'den Zeynep Kuray'a değerlendirmelerde bulunan Eliaçık, IŞİD'e açıktan veya örtülü  bir şekilde destek verenlerin büyük bir günah işlediğini dile getirerek, "Kur’an ile Kerim'deki tüm yasakları gözünü kırpmadan çiğneyen IŞİD'in İslam düşmanlarına malzeme verdiğini" kaydetti.

"İSTANBUL'A BİLE FETİH BAYRAĞI DİKERLER"

IŞİD'in ortaya çıkışının hem Ortadoğu hem de İslam dünyası için çok büyük bir sorun teşkil ettiğini vurgulayan Eliaçık, bir taraftan Ortadoğu genel karakteristiğini yansıtan IŞİD'in, diğer taraftan şiddetiyle, öldürmesiyle, namaz kılmayanları kırbaçlamasıyla,  oruç tutmayanları  ve inanmayanların kafasını kesmesiyle  İslam’ın içerisindeki  şiddet  damarını temsil ettiğini söyledi.  Eliaçık, bu şiddete  karşı verilmesi gerekilen  mücadeleyi  bugün  YPG’nin  verdiğini hatırlattı. "Eğer IŞİD’çiler başı boş bırakılırsa, İstanbul'u bile ele geçirip, fetih bayrağını dikerler” diyen Eliaçık, IŞİD’in Müslümanlar için büyük bir tehlike olduğuna ancak birçok Müslüman'ın hala bunun farkında olmadığına dikkat çekti.

'IŞİD İSLAM'IN YASAKLARINI ÇİĞNİYOR'

IŞİD'e açık ya da örtülü destek verenlerin çok büyük bir yanlışa ve günaha girdiğini vurgulayan Eliaçık, şöyle devam etti:

"Kur’an-ı Kerim zorbalığı yasaklamıştır, din namına bekçilik yapmayı  yasaklamıştır, insanlar adına dini konuşmayı yasaklamıştır, 'dinde zorlama yoktur' ilkesini getirmiştir, insanları öldürmeyi  yasaklamıştır, insanların cariye veya köle yapılmasını yasaklamıştır, namaz kılmayan, oruç tutmayana zorla namaz kıldırılması ve oruç tutturma yasaklanmıştır, 'inanmayanları öldürün' diye bir şey söylenmemiştir, peygamber katliam yapmamıştır ve savunma sanatı dışında hiçbir şekilde kimseyle savaşmamıştır. IŞİD  tüm bu yasakları gözünü kırpmadan çiğniyor."

Bu durumda İslam’ı kötülemek için ajan çıkartmaya gerek olmadığını, zaten IŞİD'in zihin ve kafa yapısının ve dini kavrayışının İslam’ı kötülemek isteyenlere yeterince malzeme verdiğine işaret eden  Eliaçık, "İnanmayanı öldüreceksin, namaz kılmayana zorla namaz kıldıracaksın, zorla kadınların başını örteceksin, diyen bir adam, İslam düşmanlarına bol bol malzeme veriyor demektir" dedi.

'GÜVENLİ BÖLGE OLMALI'

IŞİD tehlikesinin giderek Ortadoğu'nun her yerine yayıldığını hatırlatan Eliaçık, YPG’nin onları durdurma açısından başarılı olması ve tüm kantonları birleştirmesi gerektiğinin altını çizdi. Eliaçık, "Cizîrê Kantonu'nda, Kobanê Kantonu'nda bir güvenli bölge olması gerekiyor çünkü YPG’lilerin orada elde edecekleri  her zafer hem tüm Ortadoğu’yu hem de Müslümanların geleceğini ilgilendiriyor. İnşallah YPG  başarılı olur" diye konuştu.