Adana'da biber gazından öldüğü iddia edilen İbrahim Aras'ın ailesi TBMM'ye başvurdu: 10 ayda tek bir polis bile dinlenmedi.

Adana’da, kafasına gelen biber gazı kapsülüyle hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın ailesi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) başvuruyor. TBMM’ye sunulacak dilekçede, geçen on ayda savcılığın tek bir polisin dahi ifadesini almadığı belirtildi.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre Adana’da, 15 Haziran 2014’teki Lice protestosuna katılan 15 yaşındaki İbrahim Aras’ın babası Baki, annesi Servet ve ailenin avukatı Tugay Bek bugün TBMM’ye başvuruyor.

Hazırladıkları dilekçede; İnsan Hakları Derneği’nin görüştüğü tanıkların anlatımına yer verildi. Ali Alyakut’un Aras’ın kafasına gaz bombası kapsülünün değdiğini söylediği, Behice Bakadur üç polisin 35-40 metrelik mesafeden Aras’ın kafasına ses bombası sıktığını anlattığı, tanık M.N.Z.’nin de aynı yönde ifade verdiği hatırlatıldı. Buna karşın savcılıkça dinlenin Gizli Tanık Alanya’nın göstericilerden birinin elinde tüfek bulunduğunu, Aras’ın da bu ateşle vurulduğunu iddia ettiği kaydedildi.

Dilekçede, Aras’ın gaz bombasıyla ölmüş olabileceğine dikkat çekilerek, “Kimyasal ajanların’ güvenlik kuvvetleri tarafından kontrolsüz ve aşırı bir şekilde, Berkin Elvan ve Mazlum Akay olayları gibi direkt hedef alınarak kullanıldığını görüyoruz. Bu kullanımda ölümlerle sonuçlanan her vakalarda artış görülmektedir” denildi.

Tek şüphelinin polis olduğu ifade edilerek“Ölümün üzerinden on ay geçmiş olmasına rağmen soruşturmayı yürüten savcı tek bir polisin dahi ifadesini almamıştır. Aras’ı polis öldürmemiştir peşin hükmü ile yürütülen bir soruşturma anlayışının failleri tespit etmek noktasında yol alması mümkün değildir” denildi.