Vicdani retçi Enver Aydemir'e destek eylemine katıldıkları için yargılanan 5 kişinin davası sonuçlandı.

"Halkı askerlikten soğutmak"tan yargılanan Aydemir'in babası Ahmet Aydemir, Avukatı Davut Erkan ile Halil Savda, Fahri Fatih Tezcan ve Mehmet Atak beraat etti. Mahkeme, "Herkes bebek doğar" sloganının şiddet içermediğine karar verdi.

TÜM SANIKLARA BERAAT

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında konuşan Av. Esra Başbakkal Kara, TCK'nin 318. maddesinin düşünce özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti. Kara, atılan sloganların suç teşkil etmediğini söyleyerek, müvekkilleri hakkında soruşturma açılmasının ifade ve düşünce özgürlüğünün ihlali olduğunu dile getirdi.

Mahkeme ise, kararında, eylemde atılan sloganların şiddet unsuru içermediğini, demokratik toplum barışını bozmadığını ve herkesin aynı şekilde düşünmediğini belirtti ve tüm sanıklar için beraat kararı verdi.

KADINLAR TANIK OLMUŞ, 'ASKER DOĞURMADIKLARINI' İFADE ETMİŞTİ

5 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, eylemde "Enver Aydemir vicdanımızdır", "Herkes bebek doğar", "Hiç kimse asker doğmaz" ve "Biz sadece Ordu'ya fındığa gideriz" sloganları atıldığı belirtilmişti.

Bu nedenle kamuoyunda "herkes bebek doğar davası" olarak bilinen dava kapsamında, doğum yapan kadınlar tanık olarak dinlenmiş ve "asker doğurmadıklarını" ifade etmişti. (etha)