HDP, 65 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için hükümete çağrıda bulundu.

Gülmen ve Özakça'nın taleplerinin kabul edilmesi çağrısında bulunan HDP'den yapılan aççıklamada "Hükümeti açlık grevi yapanların yaşam haklarına saygı duymaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HDP'nin açıklaması şöyle:

"Bu sabah Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevini yürüttüğü meydana kolluk tarafından saldırılması demokrasiye ve insan haklarına, hakkını arayanlara ve onlarla dayanışma içinde olanlara yapılmış bir saldırıdır. Hükümet baskıya, işkenceye, zora dayalı yöntemleri derhal terk etmeli, toplumun demokratik taleplerine; ekmek, onur, hak mücadelesi veren 2 kamu emekçisinin taleplerine cevap vermelidir.

Hükümeti açlık grevi yapanların yaşam haklarına saygı duymaya çağırıyoruz. Uluslararası demokratik sözleşmelere, temel insan haklarına, hukuk ilkelerine uymaya davet ediyoruz. Bir an evvel Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve KHK'ler ile hukuksuz olarak, herhangi bir belgeye veya yargı kararına dayanmaksızın işten atılan onbinlerce kamu emekçisi işlerine iade edilmelidir.

KHK zorbalığına ve hukuksuzluğuna son verilmelidir. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın mücadelesi ile dayanışmak, insanca çalışma ve yaşama mücadelesinin, demokratik direnişin bir parçasıdır."