Hasip Kaplan Twitter’daki hesabında, Cemil Çiçek’in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kaplan, “Sayın Cemil Çiçek MÜSİAD iftarında şekeriniz tavan yapmadıysa, sağlığınız yerindeyse; ölçüsüz, ayarsız zehir zemberek sözleriniz için özür dilemelisiniz” dedi.

ÇİÇEK’İN BAĞIŞLANAMAZ HEYECANI

Çiçek Ankara, Gazi Kültür Merkezi’indeki MÜSİAD iftar yemeğinde BDP’yi hedef göstererek, şunları söylemişti: “’Meclise gel’, ‘gelmem’; ‘yemin et’, ‘etmem’ bunu dersen, şunları şunları yapmazsan ‘adam öldürürüm, polis öldürürüm, jandarmayı öldürürüm, masum insanların kanına girerim’ deniyorsa o zaman bu ülkede ne, nasıl yapılacak? Bugün herkesi üzen terör örgütünün arkasında uluslararası güçler vardır. Bunu iyi anlayalım. Bu güçler, bunu kullanmak suretiyle Türkiye’de bir kısım sıkıntıları çıkarmaya çalışıyor. Kan dökenler, kin kusanlar, bu ülkenin hiçbir vatandaşını temsil etmiyor. Bu nasıl temsildir ki iki yaşındaki çocuğu katlediyor, bu nasıl temsildir ki hamile kadınları katlediyor, bu nasıl temsildir ki yaşlı, eli öpülesi insanları kurşuna diziyor, bu nasıl temsildir ki bir alışveriş merkezinde, bir pazarda bombanın pimini çekiyor, masum bir sürü insanın kanına giriyor? Sonra da bunun önüne ‘barış, demokrasi’ diyor. Bununla da zannediyor ki ‘bu işin üstünü kapatacağım’. Heyecanımı bağışlayın. Ben siyaset adamıyım ama yaptığım konuşma siyasi bir konuşma değil.”

ZEHİR ZIKKIM SÖZLER EDİYOR

Hasip Kaplan, "Krizsiz, gerilimsiz, kavgasız, polemiksiz bir Türkiye gündemi arar olduk" diyerek tepkisini dile getirirken, şunları söyledi:

“Önemli makamlar ve görevlerde olanların çok daha dikkatli olması günlerde yaşıyoruz. Yeni bir anayasa sürecinde uzlaşı arayan günlerdeyiz. TBMM Başkanlığı bu nedenle önemlidir. Meclis Bşkanı seçildiği anda partili sıfatı biter, tarafsız olur tüm milletvekillerini temsil eder. Cemil Çiçek deneyimli, her devrin bakanı olan birisi. MÜSİAD iftarında konuşması, Çiçek gibi değil, adeta ‘Zehirli Sarmaşık’ gibi. Grubumuza tarafsızlığını, suhuletini, soğukkanlılığını, deneyimini yitirmiş, siyasi etik dışı; iftar sofrasında zehir zıkkım sözler ediyor. Meclis Başkanı Çiçek, danışma kurulunda, uzlaşma komisyonlarda zorunlu beraber çalışacağı bizleri aşağılayarak, yasaları çiğneyerek uzlaşı sağlar mı?”

DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ

Çiçek’in uzlaşı değil bozuşma dilini kullandığını vurgulayan Kaplan şöyle dedi:
"Cemil Çiçek ‘uzlaşı’ değil ‘bozuşma’ dili kullanıyor, zehirlidir. Milletin iradesine saygısızcadır,3 milyon seçmene hakarettir, derhal özür dilemelidir.
Meclise gideriz gitmeyiz, yemin ederiz etmeyiz, bize oy veren halkımız karar verir, biz kimsenin emir kulu ve tebası değiliz. Milletin iradesine, seçtiği milletvekiline saygıyı önce Meclis Bşkanı gösterecek, gereğini yapmasını isteyecek, darbe hukukuna kimse sığınmayacak.”

500 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ, HABERİ VARDIR

Suçlamaların “asılsız” olduğunu kaydeden Kaplan, “Sayın Çiçek asılsız, suçlamalarınıza gelince AKP zamanı başlarında gaz fişekleri patlayan 500 çocuk öldürüldü, tek fail yakalanmadı, haberin vardır. Ateşkes dönemi operasyonları sürdürerek yaşanan ölümlerden, linçlerden, kayıplardan, yargısız infazlardan acılardan hükümetiniz sorumludur” dedi.

ANF