Hakkari'de bir üniversite öğrencisinin ölümüne, 3'ü polis 27 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırının faillerinin yakalandığı iddia edildi.

19 Ocak'ta Hakkari'nin en işlek caddesinde ve en hareketli saatte yapılan bu saldırıda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Zeki Yeşil hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra resmi yetkililer PKK’yi sorumlu tutmuş, PKK ise çok sert ifadelerle saldırıyı kınayarak devleti sorumlu tutmuştu. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari'deki patlamayı 2. Şemdinli olarak niteleyerek kınamıştı.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Patlamanın nasıl, kim tarafından yapıldığı, polislerle ilgili hastane kayıtlarının olmaması gibi çelişkili açıklamaların açıklığa kavuşturulması için" Meclis Araştırması açılmasını istemişti.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ise, “Açık ki bu saldırı bir devlet terörü saldırısıdır. Roboskî katliamının devamı olarak gelişen bir konsept temelinde yapılmış bir saldırı olduğu anlaşılmaktadır” demişti.

SORUMLULAR YAKALANDI MI?
İddiaya göre C.K isimli bir kişinin bombalama eyleminin planlayıcısı olduğu iddia edilen Suriyeli Umut kod adlı PKK’li ile telefon ve mail yoluyla görüştüğü belirlendi. C.K sınır dışına geçmek isterken operasyonla yakalandı.

C. K.’nin Derecik üzerinden Hakkari'ye geldiği burada Karker ve Baz adlı PKK’lilerle buluştuğu, bombalı saldırıyı bu 3 kişinin yaptığı iddia edildi. C.K'nin saldırıda elinden hafif yaralandığı ve şüpheleri üzerine çekmemek için hastaneye gitmediği de iddia edildi.

C.K, Karker ve Baz kod adlı kişilerin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

6 kişiden 2’sinin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından, 3’ünün de savcılık tarafından serbest bırakıldığı, 1 kişinin ise bugün Van Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildiği öğrenildi.