263 gündür açlık grevi eylemlerini sürüdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Acun Karadağ hakkında açılan davanın 5.duruşması yarın Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan duruşma salonunda görülecek.

Gülmen'in Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanması bekleniyor.

Önceki duruşmaya da Ankara Numune Hastanesi'nin 'Sağlık durumu duruşmaya katılması için elverişsiz' raporu gerekçesiyle salona getirilmeyen Gülmen, SEGBİS ile bağlanmıştı. Mahkeme Gülmen'in tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Gülmen'in avukatlarından Murat Yılmaz, yarın görülecek duruşmaya ilişkin Mezopotamya Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.

Avukat Yılmaz, "Nuriye 34 kiloya düşmüş, sağlık durumu giderek kötüleşiyor. Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Sedyede yaşamını sürdürüyor. Nuriye'nin kendisinin de ifade ettiği gibi Numune Hastanesi'nin mahkum koğuşunun koşulları çok kötü durumda. Bu yüzden Nuriye'nin mutlak suretle tahliye edilmesi gerekiyor" diye belirtti.