İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen "kapatma" kararının ardından Özgür Gündem gazetesine yapılan baskınla gözaltına alınan 24 gazeteci, 4 farklı karakolda tutuluyor.

Gazetenin yazarı ve Yayın Danışma Kurulu üyesi Aslı Erdoğan’ın dün gece evine yapılan baskınla gözaltına alınması ile gözaltına alınanların sayısı 25'e çıktı. Erdoğan'ın nerede tutulduğu henüz öğrenilmedi.

25 gazetecinin gözaltına alınmasına itiraz etmek ve dün gece yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlarla görüşmek amacıyla Çağlayan Adliyesi'ne giden avukatlar, sabah saatlerinden bu yana adliyede savcı bulamıyor.

Gözaltına alınan gazetecilerle görüşen avukatlar, kadın gazetecilerin vücutlarında sıyrıklar oluştuğunu söyledi.

Karaköy, Kasımpaşa ve Taksim Polis Karakolu'nda tutulan gazetecilerin isimleri şöyle:

Karaköy Polis Karakolu: Doğan Güzel, Ersin Çaksu, Kemal Bozkurt, Zeki Erdem, Sinan Balık, Yılmaz Bozkurt, Davut Uçar, Mesut Kaynar, Fırat yeşilçinar. 

Hüseyin Gündüz Taksim Polis Karakolu: Elif Aydoğmuş, Gülfem Karataş, Sevdiye Ergürbüz, Reyhan Hacıoğlu, Amine Demirkıran, Güney Aksoy ve Burcu Özkara.

Kasımpaşa Polis Karakolu: Önder Elaldı, Ender Öndeş, Özgür Paksoy, Bayram Balcı, İMC TV kameramanı Gökhan Çetin.

Gazetenin Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya ile gazetenin editörleri Bilir Kaya ise Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM şube de tutuluyor.

Kızılkaya ve Kaya'nın hangi gerekçe ile gözaltına alındığı ise bilinmiyor.

(Kaynak: DİHA)