Şırnak'ın Cizre ilçesinde başından aldığı mermi ile öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ı hastaneye kaldıran görgü tanıkları olay anını anlattı.

'SİZ TAŞ ATARSANIZ BİZ DE KURŞUN ATACAĞIZ'

Yafes Mahallesi'nde çevreyoluna yakın bir caddenin etrafında oturduklarını belirten görgü tanıklarından E. S., olayı şöyle anlattı:

"Polis yanımıza kobra ve akrep tipi iki zırhlı araç ile geldi. Çocuklar da karşıda oyun oynuyorlardı. Çocukların yakınına gittiler polisler çocuklara, 'siz taş attığınız sürece biz size kurşun atacağız' dediler. Çocuklar orada otururken polisler rast gele gaz bombası attı. Gaz atılırken, arada gerçek silah sesleri geldi ve o çocuğun vurulduğunu gördük. Çevredekiler tarafından hastaneye getirildi ve yaşamını yitirdi. Başından kurşunla vurulmuştu."

‘HİÇBİR EYLEM YAPILMADAN ATEŞ AÇILDI’

Görgü tanıklarından Y. E. ise, şunları söyledi:

"Bizim evimiz oraya yakındır. Her zaman orada top oynadığımız ve bazen oturduğumuz yerdir. Son günlerde zaten polislerin tek işi gelip hiç bir olay, eylem etkinlik yokken gaz bombaları ve silahla ateş açarak giderlerdi. Bugün de öyle bir durumdu. Polisler geldi, çocuklara bağırıp, çağırıp, daha sonra gaz bombaları attı. Ardından silah sesleri geldi ve baktık bir çocuk başından aldığı bir mermi ile yere düşmüş."

"POLİS BOŞ KOVANLARI TOPLADI"

Görgü tanıklarının Kazanhan'ı vurduktan sonra polislerin boş kovanlarını da alıp gittiklerini öne sürdü.

 POLİS HASTANEYE GAZ BOMBASI İLE SALDIRDI

Kazanhan, Cizre Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmazken, olayı duyan Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, DBP, HDP ilçe örgütü yöneticileri yanı sıra çok sayıda yurttaş hastaneye akın etti.

Nihat Kazanhan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere akşam saatlerinde ambulansla alınıp Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürülmek istenirken, polis hastane önünde bekleyenlere uyarı yapmadan gazbombaları ile saldırdı.

Yaşanan saldırıda hastane içine de gaz bombaları atılırken, hastanede tedavi gören hastalar tahliye edilmeye başlandı.

Kazanhan'ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere yola çıkarıldı.

Kaynak: DİHA, ANF