Giresun'da içerisinde üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu askeri helikopter saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştü.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada helikopterde bulunan 7 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. 

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de, "Şu ana kadar elimize gelen bilgilere göre 7 şehidimiz var" dedi.

Düşen Sikorsky S-70 tipi helikopterde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun da aralarında bulunduğu 8 asker, 4 asker eşi ve 3 çocuğun olduğu belirtiliyor.

Helikopterin olumsuz hava şartları nedeniyle düştüğü ileri sürüldü.

Köy sakinlerinin enkaza ulaştığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda sağlık görevlisi ve asker sevk edildi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.

TOHUMLUK KÖYÜ MUHTARI: SİS YOKTU

CNN Türk’e bağlanan Tohumluk Köyü Muhtarı Sinan Ukuş, helikopterin düştüğü sırada sis olmadığını söyledi:

“Sis yoktu. Helikopter bizim köyden çok alçak geçti. Yazılarını bile okunuyordu. Helikopter geçtikten 5 dakika sonra düştüğü haberi geldi. Helikopter tamamen parçalanmıştı.”

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da ilk açıklama Giresun Belediye Başkanı'ndan geldi. 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düşen helikoptere ilişkin “2 albayımız, eşleri ve 2 çocuğun şehit olduğu haberini aldık” dedi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım da İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada "Yaralılar var, vefat olduğu yönünde bilgiler var. Sayıların teyide ihtiyacı var" dedi. 

Yıldırım'ın açıklaması şöyle: "Erişimde sorun var. Civardaki köylüler ciddi katkı sağlıyorlar. Ambulans gidebildiği yere kadar gidiyor. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Ziyaret dönüşünde oluyor. Görüşle ilgili problem olduğu yönünde bilgiler var. Dolayısıyla enkaz çalışmaları yaralılar, ölüler alındıktan sonra kazanın sebebi çaplıca araştırılacak. Yaralılar hastaneye götürülüyor. Hastaneye gelen bilgiler çelişkili, 5 veya daha fazla olabilir. Terör saldırısı bilgisi gözükmüyor. Hava şartları kaynaklı bir kaza olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanı ile görüştüm. Vali ve Başbakan Yardımcısı Canikli olay yerindeler. Bilgiler bunlar. Başımız sağolsun. Tuğgeneralin yaralı olduğu yönünde bilgiler var."