18 Haziran günü Taksim Gezi Parkı’ndaki eylemlere katılan ve en son Taksim’de görülen Mimar Sinan Üniversitesi, istatistik bölümü öğrencisi Gürcan Siviş’ten 24 gündür haber alınamıyor.

Gezi Parkı direnişine katıldığı son gün annesi ile telefonda konuşan Siviş, o günden beri evine dönmedi. Siviş’in yakınlarının endişeli bekleyişi sürerken, her geçen günün aleyhlerine olduğunu belirterek, Baro kayıtlarına göre de kayıp olduğu belirtilen Siviş’i görenlerin Emniyet’e ya da İnsan Hakları Derneği’ne bilgi vermesi konusunda çağrıda bulunuyorlar.

MECLİS’E DE TAŞINDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, son olarak Taksim Gazi Parkı protestolarına katıldığı 18 Haziran 2013 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayacak Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Gürcan Siviş’in nerede olduğu ve arama faaliyetlerinin hangi aşamada olduğunu İçişleri Bakanı’na sordu.

Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Son olarak Gezi Parkı protestolarına katıldığı bilinen Mimar Sinan Üniversitesi, istatistik bölümü öğrencisi Gürcan Siviş’ten 18 Haziran 2013 tarihinden bu yana haber alınamamaktadır” dedi.

Umut Oran’ın, Bakan Güler’e yönelttiği sorular şöyle:

- Gürcan Siviş İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından bu tarihte ve sonrasında gözaltına alınmış mıdır?

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Gürcan Siviş’i aramakta mıdır? Kayıp vatandaş hakkında emniyet elindeki bilgiler nelerdir?

- Gürcan Siviş’in bulunması amacıyla bu tarihe kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğü hangi girişimlerde bulunmuş, sonucu ne olmuştur? Konuyla ilgili olarak kaç kişiyle görüşülmüştür? (Gerçekgündem)