İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir grubun 'Öcalan'a Özgürlük' standına silahlı ve satırlı saldırısı ardından, ikinci bir saldırı girişimi daha oldu. Alanda toplanan HPD ve BDP'liler protesto gösterisinde bulunurken, polis müdahalesiyle de karşılaştılar.

BDP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü tarafından ilçe meydanında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için açılan imza standına yapılan saldırı protesto edildi. Ülkücü oldukları söylenen onlarca kişinin saldırısında, biri ağır olmak üzere en az 4 kişi yaralanmıştı. Başından yaralanan Ömer Delibaş isimli BDP'li, ameliyeta alındı. Delibaş'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Gaziosmanpaşa'daki saldırının görüntüleri için tıklayınız...

Silahlı saldırının ardından Gaziosmanpaşa'da açıklama yapmak isteyen BDP ve HDP'lilere, yeniden saldırı girişiminde bulunuldu.

Aralarında HDP Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel'in de bulunduğu bini aşkın kişi, BDP Gaziosmanpaşa ilçe binasından ilçe meydanında doğru yürüyüşe geçti.

Sık sık, "PKK halktır halk burada", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atan kitleye saldırıda bulunmak isteyen 3 kişi, BDP'lilerin müdahalesi ile uzaklaştırıldı.

Ardından ilçe meydanına geçerek oturma eylemi yapan kitlenin çevresi çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. BDP'lilerin tepkisi üzerine polis, gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahalede bulundu. Gençler de, polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Gerginlik sürerken HDP İl Eş Başkanı Şamil Altan ve BDP İl Eş Başkanları Arife Çınar ve Emrullah Bingül'ün de aralarında olduğu kitle açıklama yapıyor. (ANF)