22 yıl önce aracına koyulan bombayla katledilen gazeteci Uğur Mumcu evinin önünde yapılan etkinlikle anıldı. Çok sayıda meslektaşı ve sevenin katıldığı anmada, aracın patladığı yere karanfiller bırakıldı ve karanlığa karşı temsili mumlar yakıldı. Araştırmacı, gazeteciliğin temsili olarak Mumcu Parkı'nda bulunan kavak ağacına Mumcu'nun kitaplarının maketi ve “Hepimiz sakıncalıyız” pankartı açıldı.

Uğur Mumcu'nun Ankara'daki evi önünde gerçekleşen anmaya, Mumcu'nun çok sayıda seveni ve meslektaşları katıldı ve aracın patladığı yerdeki Uğur Mumcu Anıtı'na karanfiller bıraktı. Karanlığa karşı temsili mumların yakıldığı anıtı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mumcu ailesin de ziyaret etti.

“Türkiye laiktir, laik kalacak”, Karanlığa teslim olamayacağız” sloganlarının atıldığı anma töreninde Mumcu'nun Sorumlu Olmak makalesini töreni sunan Şebnem Gürsoy kürsüden okundu. Ayrıca kürsüden yapılan sunuş konuşmasında araştırmacı gazeteciliğin önemine dikkat çekilirken, Türkiye'deki basın için  Mumcu'nun önemli bir gazeteci olduğu ifade edildi.

Uğur Mumcu Parkı'nda bulunan kavak ağacına önceki yıllar temsili şemsiyeler asılırken bu yıl Mumcu'nun kitapları asıldı. Mumcu'nun “Sakıncalı Piyade” kitabına atıf yapılarak “Hepimiz sakıncalıyız” pankartının açıldığı anmada, polis saldırısı sonucu hayatına kaybeden Metin Göktepe de unutulmadı ve resimleri taşındı. Tören Erdal Şen, Nuray Çeviker ve Fikri Özdemir'in müzik dinletisiyle son buldu. (Evrensel)