Mahkeme kararı ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın avukat görüşü haftada bir güne ve bir saatle sınırlandırıldı.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya üzerinde OHAL gerekçe gösterilerek "tecrit" devam ediyor.

Gazete, kitap, dergi, televizyon ve radyonun yasaklandığı iki gazetecinin şimdi de avukat görüşlerinde kısıtlamaya gidildi.

Yarın görülecek duruşma öncesi müvekkili İnan Kızılkaya ile görüşmek için Silivri 9 Nolu L Tipi Cezaevi'ne gitmek isteyen Av. Özcan Kılıç'a, cezaevi yönetimi tarafından "Cezaevine gelseniz de görüştürülemeyeceksiniz" denildi.

Cezaevi yönetimi, Kaya ile Kızılkaya için getirilen yasağın kendileri tarafından değil, Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü tarafından alındığını avukatlara iletti.

Alınan karar doğrultusunda avukatlar müvekkilleri Kaya ve Kızılkaya ile sadece Cuma günleri saat 15.00 ile 16.00 arasında görüşme yapabilecek.

(Kaynak: DİHA)