ZEYNEP KURAY – ANF

Gezi Parkı Direnişi sonrası İstanbul’un tüm parklarına kaydırılan direniş forumlarla devam ediyor.

Yoğurtçu Parkı Forumu'nda başlatılan ‘Diren Rojava’ insani yardım kampanyası İstanbul’daki diğer forumlara da yayılıyor. 12 Ağustos 2013 tarihinden itibaren tüm forumların Rojava için seferber olacağını duyuran Yoğurtçu Parkı Diren Rojava masası sorumlularından Serhat Kutlu, “çeteleri destekleyen AKP hükümetinin sınır kapı ambargosuna karşı herkesi Rojava’ya yardım eli uzatmaya” çağırdı.

Türkiye hükümetinin Rojava‘da Kürt halkını katleden çetelere destek verip, sınır kapılarından insani yardım geçişlerine izin vermediğini savunanların karşı tepkisi ve Rojava ile dayanışması büyüyor. 4 Ağustos’ta Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda ‘Diren Rojava’ adı altında Rojava’ya yardım kampanyası başlatıldı.

ANF’ye konuşan Yoğurtçu Parkı Diren Rojava masası sorumlularından üniversite öğrencisi Serhat Kutlu, 4 kişiyle startını verdikleri kampanyanın büyük bir ilgi gördüğünü söyledi. Özellikle bayramda kitlesel bir yardım yapıldığını, yardım masasında 3 kişiyken, bu sayının 30’a yükseldiğini, hiç tanımadıkları insanların gönüllü olarak masaya baktığını aktardı. Masanın her gün saat 16.00’dan akşam 24.00’e kadar açık olduğunu belirten Kutlu, insani yardım çerçevesinde öncelikleri, “Ağrı kesici, Ateş düşürücü, antibiyotik, diyabet ilacı, izotonik serum, gazlı bez ve sargı bezi, yara-yanık merhemi, çocuk maması, çocuk bezi, kuru gıda, kadın pedi“ olarak sıraladı.

İLK İNSANI YARDIM TIRI PAZARTESİ KALKIYOR

İlk yardım tırını 12 Ağustos 2013 tarihinde kaldıracaklarını bildiren Kutlu,  kitlesel bir katılım beklediklerini söyledi. Kutlu, aynı zamanda Pazartesi gününden itibaren Diren Rojava masalarının İstanbul’daki tüm forumlarda açılacağını duyurdu.

AKP hükümetinin insani yardım geçişlerini engellemesinin vicdansızlık olduğunu savunan Kutlu, hükümetin bir taraftan sınır kapılarını çetelere ve silah ticaretine açarken, diğer bir taraftan insanı yardım geçişine kapatmasının Kürtlere yönelik esas bakış açısını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Filistin’e yönelik İsrail devletinin ambargosunu haklı olarak kınayan Başbakan Erdoğan’ın, Rojava katliamı karşısında aynı ambargoyu uyguladığını savunan Kutlu,  bu keyfi ambargoyu kırmanın tek yolunun gezi parkında gösterilen kararlılık ve direnişten geçtiğini dile getirerek, herkesi Rojava için seferber olmaya çağırdı. (ANF)