Meclis Genel Kurulu’nda, dün gece kolluk gözetim komisyonu kurulmasına ilişkin yasa tasarısının görüşülmesi sırada, HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü’nün, "Kolluk kuvvetleri sivilleri katlediyor" sözü üzerine AKP’li milletvekilleri, Encü'ye ve kavgayı ayırmak isteyen HDP’li vekillere saldırdı.

Dün gece yaşanan saldırıya ilişkin konuşan Encü, "Kürsüde 'Kolluk kuvvetleri tarafından katledilen çocuk ve sivilleri anarak konuşmama başlamak istiyorum' dediğimde, AKP'li milletvekilleri "Terörist', 'Katil', 'Senin cezaevinde olman gerekiyor' diye bağırdı. Konuşmamı engellemeye çalıştılar. Ben örnekleriyle birebir tanık olduğum olayları anlattım. Bu gerçekleri duymak istemediler. Kürsüden ayrıldıktan sonra da kurulda bulunan AKP'li milletvekillerinin tamamı HDP grubuna gelerek saldırdı" dedi. 

Kürt kentlerinde kolluk kuvvetlerinin işlediği suçların görülmesinin engellenmek istendiğini belirten Encü, şöyle konuştu: "Benden önce çıkan tüm arkadaşlar, kolluk kuvvetlerinin yaptıklarını anlattı. Ben de yine örneklendirerek anlatmaya çalıştım. Çok açık ki, gerçeği duymak istemiyorlar. Tüm toplumun dillendirdiği gerçekleri anlattım. Onların zoruna gitti. Kolluk kuvvetlerinin uyguladığı şiddetin birebir tanığı, mağduru olan birinin, benim, bu gerçekleri anlatmamı istemediler. Çünkü, bunun toplumu nasıl etkileyeceğini biliyorlar."

"KENDİLERİNE YAKIŞANI YAPTILAR"

AKP'li vekillerin linç girişimi için "Kendilerine yakışanı yaptılar" diyen Encü, "1994 yılında bizleri Meclis'ten attıklarında nasıl geri adım atmadıysak, korkmadıysak, bugün yapılanlardan da korkmuyoruz. Halkımızın yanında gerçekleri dillendirmeye devam edeceğiz. Meclis'tekiler de bu gerçekleri duymaya devam edecekler. Duymanın yanında bunların da hesabını verecekler. Bu ülke onların babasının çiftliği değil" diye konuştu.

(Kaynak: ANF)