İSTANBUL - İstanbul Okmeydanı’nda yüzlerce çevik kuvvet ve özel tim eşliğinde yapılan baskında daha önce polis kurşunuyla felç kalan Ferhat Gerçek de yerlerde sürüklenerek darp edildi. ANF’ye baskınla ilgili bilgi veren Gerçek, “Tekerlekli sandalyemden alıp yere fırlattılar. Kıpırdayamıyordum, ellerimi arkadan kelepçelediler’’ dedi.

Gece 02.00 saatlerinde aralarında Grup Yorum elemanlarının da bulunduğu toplam 39 kişiyi gözaltına alan polis ekipleri, eş zamanlı olarak Okmeydanı Haklar ve Özgürlükler Derneğini, Gençlik Federasyonu ve İdil Kültür merkezini bastı. Terörle Mücadele Ekipleri ve özel timlerin mahallede terör estirdiği; polis kurşunuyla felç kalan Ferhat Gerçek ve yine tekerlekli sandalye ile yaşayan İrfan Yılmaz'ın yerlerde sürüklenerek darp edildikleri ortaya çıktı.

'DARP EDEREK SANDALYEMDEN FIRLATTILAR'

Polis baskını sırasında Haklar ve Özgürlükler Deneğinde bulunan Ferhat Gerçek, yaşadıklarını ANF’ye şöyle anlattı: "Dernekteyken dışarıdan peş peşe gelen araba sesleri duyduk. Kapılara balyozlarla saldırdılar. Özel timler ellerinde silahlarıyla birden içeriye girdiler. Zaten 5 kişiydik, hepimizin üzerine saldırdılar. Beni, ağza alınmayacak küfürlerle tekerlekli sandalyemden alıp yere fırlattılar. Kıpırdayamıyordum, ellerimi arkadan kelepçelediler! Sadece onların postallarını görebiliyordum. Art arda tekmeler atmaya başladılar, ne olduğunu anlayamadık, sadece bedenimin sağa sola gittiğini hissedebiliyordum. Beni yerlerde sürükleyip, ellerimi kelepçeleyip darp etmeye devam ettiler. Yerde o şekilde yatarken başımı kaldırdığımda Ercan Kutlu isimli arkadaşımızın yüzünün kanlar içinde olduğunu gördüm. Ama buna rağmen polisler durmuyorlardı; öyle kinli bir şekilde vuruyorlardı ki ne engelli ne sakat ne de yaralı umurlarındaydı."

Yenibosna'da 7 Ekim 2007'de dergi satarken polis kurşunuyla vurularak felç olan ve yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Ferhat Gerçek, "Hem felç ettiler hem de darp ettiler" diyerek tepkisini dile getirdi.

'SANDALYEMDEN YERE ATARAK TEKMELEDİLER'

Baskın sırasında polis terörüne maruz kalanlardan biri de serebellar sendromu hastası İrfan Yılmaz oldu. Hastalığından dolayı konuşmakta zorluk çeken Yılmaz, tıpkı Ferhat Gerçek gibi tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor.

Baskın sırasında uyuduğunu ve balyoz sesleriyle uyandığını söyleyen İrfan Yılmaz, şunları anlattı: "Birden yaklaşık 50 kişi kadar özel tim içeriye girdi. Hepimizin üzerine saldırdılar. 'Ne yapıyorsunuz' dememize kalmadı; birden kendimi tekerlekli sandalyenin aşağısında buldum. Peş peşe yüzüme ve vücudumum her yerine tekme iniyordu. Ben konuşmak istedikçe daha da şiddetlenerek vuruyorlardı. 3 arkadaşımızı feci şekilde darp ederek gözaltına alırken; bizi de saatlerce orada beklettiler. Ta ki avukatımız gelip kelepçelerimizi çözdürene kadar."

'AKP YOKSULLARI, KÜRTLERİ, DEVRİMCİLERİ HEDEF ALIYOR'

AKP’nin uzun süredir 'savaş filmlerini aratmayacak bir biçimde İstanbul’un yoksul mahallelerine polislerini saldığını' belirten Avukat Taylan Tanay da, Gazi mahallesi baskınının üzerinden henüz 20 gün dahi geçmeden bu defa da Okmeydanı'nın hedef alındığına dikkat çekerek, şöyle dedi: "Basılan dernekler, tümü yasal olmasına rağmen yasadışı silahlı örgütle ilişkileri olduğu iddiasıyla basıldı. Bu polis terörü uzun bir süredir devam ediyor. Okmeydanı sadece bu terörün yeni bir halkası."

Baskının saat 02.00’de yapıldığına vurgu yaparak; asla bir 'arama uygulaması' olarak değerlendirilemeyeceğini kaydeden Av. Tanay, "AKP’nin 'ileri demokrasi' adı altında sürdürdüğü politika esasında ezilenleri, yoksulları, Kürtleri ve devrimcileri hedef alan devlet teröründen başka bir şey değildir. AKP kendine muhalefet eden herkesin sesini kısmak, her derneği kriminalize etmek istemektedir" diye konuştu.

ANF