Meteoroloji'den yapılan son açıklamaya göre, İstanbul'da akşam saatlerinden sonra hava yağmurlu, gece saatlerinde ise karla karışık yağmurlu geçecek. Hava sıcaklıkları 6 ile 8 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey batısı, Karadeniz Bölgesi ile Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak çevrelerinin akşam saatlerinden sonra yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Uşak ve Manisa çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı ise bugün kuzey ve iç kesimlerde 6-8 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, iç ve batı kesimlerde ise orta kuvvette zaman zaman kuvvetlice esecek.

Yurdun iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELER, İLLER

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski olduğundan vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, mal ve can kaybı vs.)dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Rüzgarın Ege, Marmara ve İç Anadolu'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da (soba gazı zehirlenmeleri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden (Lodos) kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden (Lodos) kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

İZMİR: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatılı yönlerden (Lodos) kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

ADANA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN:
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek.

HABER7