Dersim'de 3 yıl önce dönemin Malatya özel yetkili savcısı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Doğan Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Ferit Demir savcılığın isteği üzerine bugün ifade verdi.

Dersim kent merkezinde bu sabah jandarma ve polis DHA muhabiri Ferit Demir'in de evine baskın yaptı. Ferit Demir savcılığın daveti üzerine Jandarma Komutanlığı'nda ifadesini verdi.

Soruşturma kapsamında Demir'e, o dönemde Dersim'de baraj yapımına karşı yapılan gösteri ve yürüyüşler, toplumsal olaylarla ilgili yaptığı haberler soruldu.

Ferit Demir, soruşturmanın o dönemde görev yapan ve halen Fethullah Gülen Grubu'na (FETÖ) üye olmakla suçlanan savcı ve hakimler ile güvenlik görevlileri tarafından açıldığını, yaptığı haberlerin herhangi bir örgütle ilgisinin bulunmadığını ve gazetecilik görevini yaptığını söyledi.

NE OLDU?

Dersim'de sabah erken saatlerde TEM şube polisleri ve askerler tarafından eş zamanlı ev baskınları düzenlendi.

Baskın düzenlenen Dersim Belediyesi eski Eş Başkanı Edibe Şahin, Dersim Belediye Eş Başkan yardımcıları İbrahim Kasum ve Hüseyin Tunç, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP eski İl Eş Başkanı Leyla Akyıldız, Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ferit Demir, DBP İl Yöneticisi Necla Kılıç, DBP eski yöneticisi Şahin Kuçin'in evlerinde arama yapıldı.

Çeşitli tarihlerde katıldıkları eylem, etkinlikler ile sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek savcılık talimatıyla yapılan aramalar sona ererken, kimsenin gözaltına alınmadı.