Ethem Sarısülük 'ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. 

Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı'nın hazırladığı iddianame, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine tevzi edildi.

İddianamede, polis memuru A.Ş'ye, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81. Ve 27/1. maddeleri uyarınca "meşru savunmada sınırın aşılması suretiyle öldürmek" suçu yöneltildi.

Hürriyet gazetesinden Oya Armutçu haberinde bu nitelemenin, eğer sanık polis Ahmet Şahbaz yargılanıp alt sınırdan ceza alırsa, hapis yatmamasının önünün açılacağı anlamına geldiğini vurguladı.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz’ın "meşru savunma sınırının kasıt olmadan aşılması" suçundan verilecek cezanın miktarının 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar olduğunu söyledi.

Bayraktar şunları söyledi:

“İddianamede TCK’nın 81. Maddesi ve 27-1. maddesinin uygulanması istendi. Bu iddianameyi hazırlayanlar kameralara baksınlar. Bu iddianame siyaset, polis, yargı işbirliğinin tescilli belgesidir. Bu iddianame bu şekliyle kabul edilirse, sanık polise meşru savunma ve taksir hükümleriyle 1 yıl 4 ay ceza verilerek dosyanın kapatılacağından endişe ediyoruz. Çünkü alt sınırdan verilecek 1 yıl 4 aylık ceza iki yılın altında olduğu için ertelenebilme imkanı da olacak. Bu iddianame aileyi çok üzdü. Mahkemenin kabul etmesi halinde inceleyerek gerekli itirazlarımızı da yapacağız”

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin, 15 sayfalık iddianameyi incelemek için 15 gün süresi bulunuyor.