(Demokrat Haber Almanya)

Wernicke-Korsakoff’lular ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Avrupa Koordinasyonu (WEM-DA) Avrupa Birliği İnsan Hakları Komitesi ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Kısa adı Wem-Da olan dayanışma ağının yaptığı açıklamaya göre, AB İnsan Hakları Komitesi Başkanlığı kendilerine bir davetiye gönderdi. Bu davet uyarınca, Türkiye cezaevlerinde 19 Aralık katliamı gibi saldırılarda sakat kalmış, açlık grevi ve ölüm oruçları sonucunda ağır sağlık sorunları yaşayan ve çeşitli dönemlerde cezaevlerinde yatmış ve sonrasında Avrupa‘nın çeşitli ülkelerine gelip siyasi iltica talebinde bulunmuş insanların yaşadıkları sorunları, “interpol araması”nın yarattığı mağduriyetleri, siyasi mültecilik konusunda yaşadıkları hukuksal sorunları konuşmak için Strasburg’da bir görüşme gerçekleştirilecek.

Wem-Da bu konu ile ilgili su çağrıyı yayınladı:

WEM-DA olarak Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı Barbara Lohbihler ile yapacağımız toplantıya kalabalık bir grup ve bu grubu temsilen bir heyet olarak katılacağız.

Görüşmeyi değişik dönemlerde Avrupa’ya gelmek zorunda kalan, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşamakta olan Wernicke-Korsakoff’lu arkadaşlarımız, cezaevleri katliamlarından sağ kurtulmakla beraber fiziksel sakatlıklar ve ruhsal travmalar yaşayan arkadaşlarımız, F tipi hücreler başta olmak üzere cezaevlerinde kalıp da desteğe ve dayanışmaya ihtiyaç duyan tüm arkadaşlarımız için gerçekleştireceğiz.

Görüşmede son dönemde giderek artan sürgündeki muhaliflere yönelik İnterpol yakalama kararlarını, tutuklamaları, iade durumlarını ve böylelikle geliştirilen “Avrupa’da dahi güvende değilsiniz” baskısını konuşacağız.

Arkadaşlarımızın Avrupa’ya özgü sorunlarını ve ihtiyaçlarını gündeme getireceğiz.

Tüm arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve demokratik kurumları Straßburg’a, Avrupa Parlamentosu önüne davet ediyoruz.

Tarih: 14 Ocak 2014 Salı

Saat: 14:00

WEM-DA (Wernicke-Korsakofflularla ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi-Avrupa)

Solidarität-Initiative für Wernicke-Korsakow Betroffene und ehemalige Inhaftierte aus der Türkei in Europa

İnterpol sorunuyla ilgilenilmesini ve özgürce seyahat etme isteklerinin dile getirilmesini isteyenler bu adresten iletişim kurabilir: [email protected]