Diyarbakır'da eşcinsel olduğu için ailesi tarafından dışlanarak şiddete maruz kalan R.Ç., bu yüzden evden kaçmıştı. Ancak R.Ç.'nin, babası ve 2 amcası tarafından bulunduğu ve 14 kurşun ile öldürüldükten sonra cesedinin de yol kenarına atıldığı iddia edilmişti.

 

18 yaşındaki R.Ç.'nin öldürülmesi ile ilgili hazırlanan iddianamede, baba ve 2 amcanın ağırlaştırılmış ömürboyu hapis ile cezalandırılmaları istendi. İddianamede, sanıkların R.Ç.'yi, farklı cinsel eğilimleri nedeniyle, aileyi utandırdığı için öldürdükleri belirtildi.

 

GİZLİ TANIK İFADELERİ ALINDI

R.Ç.'nin ölümüyle ile ilgili iddianamede, ifadeleri bulunan gizli tanıklardan biri R.Ç.'nin cinsel eğilimlerinin farklı olduğunu, bu davranışına babası ve ailesinin karşı geldiğini, bu nedenle R.Ç.'yi öldürmeye karar verdiklerini söyledi.

 

Bir başka gizli tanık da, olay günü bazı şahısların bir genci tartaklayarak, aracın bagajına koymaya çalıştıklarını, gencin bağırdığını, bu esnada şahıslardan birinin elindeki silahla bir el ateş ettiğini gördüğünü, söyledi.

 

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, yapılan soruşturma, dinlenen tanık beyanları ve şüpheli ifadeleri ile tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, 'şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde birlikte hareket ederek, kendilerini utandırdığını düşündükleri, değişik cinsel eğilimleri bulunan maktul R.Ç.'yi 'öldürmeye karar verdikleri' öne sürüldü.

 

Savcı hazırladığı iddianamede, R.Ç.'nin babası olan sanık M.Ç ile amcaları M.A.Ç. ve S.Ç. hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. (Haber Türk)