(Gerçek Gündem) Erzincan'da Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek ve 3. köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmemesi için gerçekleştirilen eylemlere polis çok sert müdahale etti.

Erzincan'da biraraya gelen Alevi dernekleri üyesi yaklaşık 400 kişi, İstanbul'da boğaza yapılacak 3'üncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adının verilmesine tepki gösterdi.

Kentteki çeşitli Alevi derneklerinin üyesi yaklaşık 400 kişi, bugün saat 12.00'de Ordu Caddesi üzerindeki Saat Kulesi önünde 3'üncü köprüye 'Yavuz Sultan Selim' adının verilmesini protesto etmek için toplandı.

CHP İl Başkanı İsmail Aslan'ın da katıldığı protesto gösterisinde basın açıklamasını Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Sadık Düzgün yaptı. Yavuz Sultan Selim'in adının iki kıtayı birbirine bağlayan köprüye verilmesini eleştiren Sadık Düzgün, "Yazıklar olsun. Bu tutumu utanç verici bir politika olarak görüyor ve kınıyoruz. Bu isim derhal değişmeli ve köprüye Hacı Bektaş Veli veya Yunus Emre’nin adı verilmelidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından Sadık Düzgün, tepkilerini dile getirdiklerini belirtip, katılanlardan kendilerine yakışır şekilde dağılmalarını istedi. Bu sırada yaklaşık 200 kişi, yürümek istedi.

Etrafı polis tarafından bariyerlerle çevrili alandan Ordu Caddesi'ne çıkarak Cumhuriyet Alanı'na gitmek isteyen grubun yürümesine izin verilmeyeceği bildirildi.

Polisler bunun üzerine biber gazı ile müdahaleye başladı.

Polisin müdahalesinde Cemevine gaz bombası attı.

Polis ara sokaklara kadar kovaladığı eylemcileri mahalle aralarına kadar takip etti.

Kullanılan gaz bombası ve su çevrede panik yarattı.

Bu sırada polis bir gaz bombası da Erzincan Cemevi'ne attı.

Cemevi gaz bombası altında kalırken Alevi yurttaşlar yaşananlara tepki gösterdi.

İşte polisin Cemevi saldırısından objektife yansıyanlar: