Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi, Samatya'da Ermenilere yönelik saldırılara karşı "Ermeni halkının yanındayız. Dokundurtmayacağız" diyecek. HDK, Samatya'da son dönemde Ermenilere saldırılara karşı 27 Ocak Pazar günü bir eylem yapacak.

HDK İstanbul Meclisi, eylemin duyuru metninde, "Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Fatih ilçesine bağlı Samatya'da hepsi Ermeni ve yaşlı olan insanlara dönük sistematik bir saldırı var. Son bir ay içerisinde bir kadın öldürüldü, bir kadının saldırı sonucu gözü kör oldu, bir kadın da kaçırılmak istendi; 84 yaşındaki Maritsa Küçük, 28 Aralık'ta evinde darp edilip yedi yerinden bıçaklanmış olarak bulundu. 87 yaşındaki başka bir Ermeni kadın da Aralık ayı başında evinde dövülerek darp edilmiş, iki hafta yoğun bakımda kalmış ve bir gözünü kaybetmişti. Apostolik Ermenilerin Noel'i kutladığı gün olan 6 Ocak'ta ise yine yaşlı bir kadın, üç kişi tarafından kendisine para vereceklerini söyleyerek kaçırılmaya çalışıldı. Bu üç olayla ilgili polis kimse hakkında işlem yapmadığı gibi yeni saldırıların yaşanmaması için herhangi bir tedbir de almadı" dedi.

HDK, saldırıları protesto etmek ve Ermeni halkının yanında olduklarını göstermek için 27 Ocak Pazar günü saat 13.00'da Samatya Meydanı'nda oturma eylemi yapacağını duyurdu.