Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gümüşhane programında görev yaptıktan sonra Malatya'ya dönen çevik kuvvet polislerini taşıyan otobüs Sivas'ta devrildi, 3 polis hayatını kaybederken 33 polis de yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumu ağır.

Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çevik Kuvvet polislerinin bulunduğu otobüs, Gümüşhane'den dönüş yolunda Sivas yakınlarında kaza yaptı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrilen otobüste bulunan 3 polis hayatını kaybetti, 33 polis de yaralandı.

Kaza saat 01.30 sıralarında Sivas-Erzincan karayolu üzerinde İmranlı ilçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Kızıldağ geçidi inişinde meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Gümüşhane programında güvenlik önlemlerine destek olmak amacıyla Malatya Emniyeti'nden takviye çevik Kuvvet ekibi gönderildi.

Program sonunda çevik kuvvet ekibi görev yeri olan Malatya'ya dönmek üzere yola çıktı. Polis memurlarının bulunduğu Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, Sivas İmranlı ilçesi yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Direksiyon hakimiyetinin kaybolduğu otobüs yan yatarak devrildikten sonra bir süre sürüklendi.

Kazada polis memurları Beşir Kurt ve Emrah Horoz ile kimliği henüz belirlenemeyen bir polis mamuru daha hayatını kaybetti. Çoğu polis memuru 33 kişi ise yaralandı. Yaralılar İmranlı, Zara ve Sivas'ta bulunan çeşitli hastanelere sevk edilerek tedaviye altına alındı.