AKP kurucularından Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasındaki KHK tartışmasını değerlendirdi.

Mezopotamya Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Şener, “Gül-Erdoğan çekişmesi” olarak nitelendirilecek bir durumun söz konusu olmadığını, “Gül’ün Erdoğan’a muhalefet edebilecek, ona karşı çıkabilecek” bir isim olmadığını söyledi.

“Bir Erdoğan-Gül tartışması yoktur” Şener şunları dile getirdi:

“Gül’ün söylediklerinde bir Erdoğan-Gül tartışması yoktur. Gül’ün söylediklerine bakıldığında normal bir dönem olsa üzerinde tartışılacak konuşulacak bir durum da söz konusu değil. OHAL ile Anayasa ve kanunlara aykırı olan KHK konusunda değerlendirme yapıyor. Bu değerlendirmede KHK’lere katıldığını ve desteklediğini söylüyor. Bir maddeyi belirsiz bulmuş, muğlak bulmuş… Yumuşak bir uyarıda bulunuyor. Bu cümlede eleştiri dahi yoktur, Erdoğan-Gül çekişmesi diye bir durum yoktur. Sayın Erdoğan buna çok sert cevap verdi. Gül, kenara çekildi. ‘Partinin kurucusu değil’ diye hakaret edildi sayın Gül’e buna cevap bile vermedi.”

GÜL’DEN MUHALEFET ÇIKMAZ

Tartışmanın neden çıktığı ve Erdoğan’ın bunu neden ısrarla sürdürdüğünü de değinen Şener, şöyle devam etti:

 “Bir yerlerde önümüzdeki seçimlere yönelik testler yapılıyor. Nasıl bir aday çıkarırsak, değişime yol açar diye bir takım arayışlar var. O arayışların içerisinde medyadan isimler var, iş çevreleri, siyasi partiler var. Bunların isim arayışlarından biri de Gül. Bu Erdoğan’ın kulağına gitti. Erdoğan, Gül’ün orayla ittifakı var önünü kesmek lazım diye bunun önünü kesti ve susturdu da. Gül Erdoğan ile mücadele kararı verebilecek biri değildir. Arada 1.5 ve 2 sene gibi süre var, ismimi canlı tutayım da bakalım ölüm kalım var, hastalık var. Bana uygun bir ortam olurda buyur sayın Gül derler mi diye bir zemin aradı. Mücadeleye ışık yaktığı falan yok. Oradan muhalefet değil, hiç bir şey çıkmaz”

PİYASALAR 2019 ÖNCESİNİ TEST EDİYOR

Şener, adayları ve isimleri konuşmanın erken olduğunu da belirterek, şunları ifade etti:

“Piyasalar siyasi durumu test ediyor. 2019 öncesini test ediyor. Ben Gül’in geçerli bir not alacağını düşünmüyorum. Mücadele insanı değil, riskleri göğüsleyemez. Süreci izlemek lazım. İsimler bazında tartışmanın çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Adayları siyasi partiler gösterecekler. Onun için onların iyi izlenmesi gerekiyor. 2019 yılında belediye seçimleri daha önce olacak. O seçimlerin de bir alternatif oluşabilir.”  

Kaynak: Mezopotamya Ajansı